Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична взяла участь в урочистостях з нагоди складання присяги курсантами ХНУВС

Юлія Світлична взяла участь в урочистостях з нагоди складання присяги курсантами ХНУВС

14 жовтня присягу склали 300 першокурсників вишу.

Гостями урочистого заходу, що пройшов у Харківському національному університеті внутрішніх справ, стали керівник ХОДА Юлія Світлична, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та заступник командувача Національної гвардії України, генерал-лейтенант Микола Балан.

Юлія Світлична за дорученням Президента України Петра Порошенка привітала майбутніх поліцейських з урочистою подією в їхньому житті та відзначила, що складання присяги саме 14 жовтня є дуже символічним, адже на цей день припадають кілька свят: Покрова Пресвятої Богородиці та День захисника України.

«У цей день бажаю молодим, впевненим у собі курсантам усього найкращого: у першого чергу - виправдати мрії батьків, сподівання громадян України та надію держави на молодих, патріотичних і мужніх поліцейських, - звернулася до першокурсників очільник області. - Ви повинні гордо нести честь та високе звання українського поліцейського. Натхнення вам на служіння українському народові!».

Арсен Аваков вручив працівникам університету державні та відомчі нагороди, а також привітав курсантів.

«Сьогодні, вимовляючи присягу робітника поліції, кожний з вас погодився служити та захищати. Зараз ми переживаємо час історичної реформи правоохоронних органів, у якому важливе місце посідає ваш університет, тут готували загони нових патрульних поліцейських, вчили бути правоохоронцями, яким довіряють люди. У вас - дуже складне завдання: вам за кілька років потрібно стати компетентними. Віримо в кожного з вас!», - звернувся до першокурсників міністр.

Серед 300 курсантів, які склали присягу 14 жовтня, 100 майбутніх слідчих підрозділів Національної поліції України, 50 фахівців підрозділів боротьби з кіберзлочинністю та 150 поліцейських кримінального блоку. Третина першокурсників – дівчата.

Під час заходу курсантів привітав ректор ХНУВС Валерій Сокуренко. Всі учасники урочистостей хвилиною мовчання вшанували пам'ять поліцейських, що загинули при виконанні службових обов'язків.

Завершився урочистий захід концертом, у тому числі, перед гостями свята виступив підрозділ першокурсників, які продемонстрували виконання стройових прийомів з карабінами.

Більше фото