Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Перші результати рейдів ДФС: закриті 25 «наливайок», з обігу вилучено більше 1000 літрів спиртного

Перші результати рейдів ДФС: закриті 25 «наливайок», з обігу вилучено більше 1000 літрів спиртного

За дорученням керівника області Юлії Світличної Державна фіскальна служба разом із правоохоронними органами та громадськістю перевіряє всі торговельні точки регіону, що реалізують лікеро-горілчані напої на розлив.

Після ряду випадків отруєнь неліцензійними горілчаними напоями в Харківській області керівник ОДА провела низку нарад за участі керівництва правоохоронних органів, прокуратури, ДФС та Держпродспоживслужби. У ході нарад було, зокрема, поставлено завдання щодо посилення контролю над реалізацією спиртних напоїв у регіоні та необхідності здійснення перевірки торговельних об’єктів.

Про перші результати проведених заходів повідомили в Головному управлінні Державної фіскальної служби в Харківській області.

«Співробітниками податкової міліції спільно з громадськістю здійснювались рейди по торгівельним об’єктам м. Харкова, в яких реалізовували лікеро-горілчані вироби (в тому числі на розлив) без документів, - розповів перший заступник начальника ГУ ДФС у Харківській області Андрій Бєжанов. – За результатами яких припинено діяльність 25 торгівельних об’єктів (рюмочних) з реалізації лікеро-горілчаних виробів на розлив, з незаконного обігу вилучено 1026 літрів лікеро-горілчаних виробів».

За інформацією ГУ ДФС у Харківській області, робота в цьому напрямку триває. Щодо ситуації з масовими отруєннями підробною горілкою, які сталися в області на кількох регіонах України, у ДФС повідомили, що з обігу вже вилучено 4000 літрів метанолу, який зловмисниками планувалось використати для виробництва та реалізації горілчаного сурогату.

«Підозрювані затримані, 5 особам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, 3 особам – домашній арешт», - уточнив Андрій Бєжанов.