Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Представники громад Харківщини відвідали муніципалітети Німеччини

Представники громад Харківщини відвідали муніципалітети Німеччини

Керівники органів місцевого самоврядування області ознайомилися з принципами розвитку територій Саксонії, Бранденбурга та Берліна.

Учбово-ознайомча поїздка для представників місцевих рад із Золочева, Краснограда, Великого Бурлука, Первомайського, Нової Водолаги та Балаклії відбулася в рамках проекту GIZ «Перспективи та виклики територіальної та функціональної реформи при наданні муніципальних послуг» за підтримки Харківської обласної державної адміністрації та Харківського регіонального офісу реформ та розвитку.

Також у поїздці взяли участь представники місцевого самоврядування з Дніпропетровської та Запорізької областей. Делегації відвідали муніципалітети Німеччини та ознайомилися з принципами управління та розвитку місцевих територій.

Українці зустрілися з представниками Саксонського конгресу міст та громад, Міністерства внутрішніх справ федеральної землі Саксонія, яке займається координацією, управлінням та розвитком громад. Також відбулися зустрічі з керівниками місцевих громад у районних центрах Вурцен, Бішофсверда, Райхенбах-ім-Фогтланд (земля Саксонія), Вустермарк та Міхендорф (земля Бранденбург). Делегати ознайомилися з досвідом німецьких колег у сфері освіти, житлово-комунального господарства, організації роботи ЦНАПів тощо.

Окремий інтерес у представників харківської делегації викликав візит до Берлінського муніципального освітнього центру, який займається підвищенням кваліфікації представників органів місцевого самоврядування з усієї Німеччини та протягом місяця проводить близько 3 тис. різноманітних семінарів, курсів та інших освітніх заходів.

«Досвід німецьких колег є дуже доречним в процесі реалізації реформи місцевого самоврядування та об’єднання громад на Харківщині та надає конкретні приклади інструментів, які органи місцевого самоврядування вже сьогодні можуть використовувати у своїй роботі для забезпечення розвитку територій, відповідної інфраструктури та покращення надання адміністративних послуг населенню, - зазначила керівник регіонального Офісу підтримки реформ Діана Баринова. -  Учасники навчального візиту матимуть змогу втілити німецькі практики на Харківщині».