Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області прибрано майже 30% площ цукрових буряків

В області прибрано майже 30% площ цукрових буряків

6 жовтня заступник голови ХОДА Марк Беккер провів робочу нараду з сільгоспвиробниками Харківщини та представниками районних адміністрацій.

На заході обговорили питання, пов'язані з проведенням і завершенням комплексу осінньо-польових робіт, посівом озимих культур під урожай майбутнього року. Марк Беккер зазначив, що наразі Харківська область посідає четверте місце з виробництва зернових культур в Україні.

Директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександр Нездюр навів основні показники збирання пізніх зернових культур в регіоні. Так, за даними департаменту, на сьогодні в області зібрано 7% кукурудзи, середня врожайність склала 54,9 ц/га (на 1,7 ц більше ніж у 2015 році). Середня врожайність соняшнику в цьому році знизилася - на даний момент вона становить 26 ц/га (на 2,2 ц менше ніж торік). У 2016 році в області на 12,6 тис. га збільшилися посіви сої. Вже прибрано 43% площ цієї культури, валовий збір склав 42,5 тисяч тонн при середній врожайності 21,3 ц/га.

Також, за даними Департаменту АПР, в цьому році в регіоні збільшилися посіви цукрових буряків.

«Посіви цієї стратегічно важливої ​​для нашого регіону культури були збільшені з 15,5 до 24 тис. га, - уточнив Олександр Нездюр. - Станом на 5 жовтня прибрано 29% площ. Урожайність становить 482,5 ц/га. Кращі показники - у господарств Богодухівського району (603,1 ц/га), Вовчанського (555,4 ц/га), Красноградського (537,6 ц/га), Краснокуцького (521,2 ц/га), Дергачівського (507,2 ц/га)» .

Висвітлюючи питання посіву озимих культур під урожай 2017 року, директор департаменту наголосив на неприпустимості скорочення посівних площ.

За результатами наради Марк Беккер поставив завдання керівникам районів та сільгоспвиробникам провести посів озимого клину на площі не менше 500 тис. га, провести роботу щодо підвищення середньої врожайності пізніх культур, а також переглянути структуру посівних площ озимих культур в низці районів області.