Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині попрощалися з бійцем АТО Мирославом Мислою

На Харківщині попрощалися з бійцем АТО Мирославом Мислою

Церемонія прощання відбулась у селі Волохів Яр Чугуївського району.

24-річний Мирослав брав участь у Революції Гідності, а потім, з перших днів російської агресії, пішов добровольцем у зону АТО й служив в батальйоні «Карпатська Січ», який пізніше увійшов до складу 93-ї Окремої механізованої бригади. Він загинув під час обстрілів на Луганщині.

«Керівництво бригади, побратими й друзі Мирослава згадують його як справжнього патріота, який може бути прикладом для молодих людей – як можна віддано любити свою Батьківщину й свій народ», - зазначив військовий комісар Харківського обласного військкомату полковник Юрій Калгушкін.

Він разом із заступником голови ХОДА Михайлом Черняком взяв участь у церемонії прощання з Мирославом Мислою.

Друзі Мирослава, яких на заході зібралося кілька десятків, згадують, що він дуже любив життя, вболівав за футбол й не міг пройти повз гарної книжки. Йому пропонували піти у журналістику, але він не погоджувався, казав, що ще не все зробив тут, на сході.

«Мабуть, війна його не відпускала, - згадує друг Мирослава Кирило Лукаш. – Хоча він ділився планами, що хоче викладати історію, можливо, мабуть, у своєму рідному селі, у школі».

Мирослав дуже любив рідне село Приборжавське Іршавського району Закарпатської області й розповідав його мешканцям про Харків, де він закінчив історичний факультет Харківського національного університету ім.Каразіна.

Мирослав говорив: «Україна без Харкова, як птах з одним крилом» - згадують його друзі.

Нагадаємо, 24-річний Мирослав Мисла загинув 2 жовтня під час мінометного обстрілу поблизу с. Кримського на Луганщині.