Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми будемо популяризувати науку серед школярів Харківської області. Юлія Світлична

Ми будемо популяризувати науку серед школярів Харківської області. Юлія Світлична

Керівник області розповіла про новий освітній проект «Виставка цікавої університетської науки», який буде реалізований у нашому регіоні.

Спільний проект ХОДА, Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна та Харківського університетського консорціуму презентували 28 вересня в ході урочистостей, що були присвячені Дню працівників освіти.

Під час презентації представники навчального центру «ЛандауЦентр» ХНУ ім. В.Н. Каразіна продемонстрували фізичні та хімічні експерименти та досліди. Подібні досліди студенти проводитимуть у сільських школах області.

«Все, що є сьогодні в «ЛандауЦентрі» та не тільки, буде презентовано в кожній сільській школі області. Реалізацію цього проекту ми плануємо організувати таким чином, щоб кожен мінімакет студент мав можливість презентувати в школах, - сказала керівник області Юлія Світлична. - Головна мета - популяризувати науку та більше залучити дітей до навчального процесу».

Керівник області також зазначила, що на сьогодні розробляється можливість забезпечити школи деякими необхідними матеріалами для проведення подібних дослідів і експериментів.

«Ми розглядаємо можливість, щоб якийсь мінімальний набір інструментів залишати в кожній сільській школі для того, щоб вони мали певну базу, та вчителі показували учням ці дивовижні експерименти», - зазначила Юлія Світлична.

За словами в.о. голови ХОДА, реалізація цього проекту почнеться в жовтні. Незвичайні експерименти і досліди покажуть в школах всіх районів Харківської області.

Більше фото