Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Житловий фонд районів області готовий до опалювального сезону

Житловий фонд районів області готовий до опалювального сезону

27 вересня у Харківському районі відбулося чергове засідання обласного штабу з підготовки до осінньо-зимового періоду під головуванням Євгенія Шахненка.

Під час засідання обговорили стан підготовки до осінньо-зимового періоду в Харківському районі та місті Люботин, а також у Краснокутському, Коломацькому, Золочівському, Зміївському, Богодухівському, Дергачівському районах.

Як повідомив під час засідання директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк, підготовка житлового фонду в названих районах завершена в повному обсязі зі 100%-ним оформленням паспортів готовності на будинки. Завершено також підготовку водопровідно-каналізаційного господарства.

За інформацією представників райдержадміністрацій, які взяли участь у засіданні штабу, підготовку об’єктів теплопостачання завершено у Краснокутському, Коломацькому, Золочівському, Зміївському районах. В інших районах та м. Люботині підготовка знаходиться на стадії завершення (95-97%).

В ході засідання також розглянули питання готовності до роботи теплопостачальних підприємств. З 12 підприємств, що працюють на території районів, які брали участь у штабі, п’ятьом підписано акти готовності до роботи в осінньо-зимовий період: КП теплових мереж Харківського району, КП «Комуненерго», ХОКП «Дирекція розвитку інфраструктури території», ТОВ «Золочівські альтернативні системи», ТОВ «Екотехнопарк».

Керівникам інших підприємств дали доручення прискорити підготовку до роботи.

Також учасники засідання зупинилися на питанні забезпечення автономними дизель-генераторами котельних у разі позаштатних ситуацій під час проходження опалювального сезону.

Говорячи про підготовку до зими вулично-дорожньої мережі комунальної власності, Сергій Магдисюк зазначив, що в районах, які розглядаються, спрямовано певні кошти місцевих бюджетів на ремонт доріг загального користування.

«На даний момент у 19 з 27 районів області з місцевих бюджетів відкрито фінансування на загальну суму 39,7 млн грн. Зазначу, що усі райони, які присутні на цьому засіданні, відповідально віднеслись до питання ремонту та збереження доріг. Найбільші кошти виділені у Харківському районі (понад 10 млн грн), Дергачівському (майже 8 млн грн) та Богодухівському районах (2,3 млн грн)», - розповів Сергій Магдисюк.