Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У міжнародному економічному форумі візьмуть участь понад 200 представників іноземних держав

У міжнародному економічному форумі візьмуть участь понад 200 представників іноземних держав

Про це повідомила керівник області Юлія Світлична під час прес-конференції 13 вересня.

За інформацією в.о. голови ХОДА, на даний момент участь в VIII Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи», який пройде в Харкові 23 вересня, підтвердили представники 23 країн світу.

«Зокрема, свою участь вже підтвердили 12 послів: США, Аргентини, Азербайджану, Албанії, Бразилії, В'єтнаму, Індії, КНР, Македонії, Румунії, Словенії та Великобританії. Ми очікуємо також підтвердження від послів низки інших держав, - зазначила Юлія Світлична. - П'ятеро з тих послів, які вже підтвердили свою участь у форумі, вперше за час своєї каденції виїдуть за межі Києва. Ми вважаємо, що це - добрий знак: представники іноземних держав обирають для візиту саме наш регіон, який ще два роки тому не рекомендувався для відвідування».

Також, за словами Юлії Світличної, у форумі планують взяти участь представники центральних органів влади, зокрема - Національної інвестиційної ради.

«Ми очікуємо, що перша презентація діяльності Національної інвестиційної ради відбудеться саме в рамках роботи форуму», - повідомила керівник області.

В цілому на сьогоднішній день для участі в форумі зареєструвалися 450 учасників.

В рамках форуму буде проведено пленарне засідання та низка панельних дискусій.

«Акцент буде зроблений на розвитку міжнародного співробітництва та активізації економіки Харківської області - це один з наших головних пріоритетів», - зазначила Юлія Світлична.

Так, планується проведення двох панелей, присвячених роботі представництв Харківської області за кордоном: Офісу у Вашингтоні і представництва в КНР.

На панельній дискусії, присвяченій роботі вашингтонського представництва, виступить керівник офісу, представники підприємств, які використовують його можливості, а також представники американських інвестиційних фондів, які розкажуть про можливості співпраці в рамках офісу.

Про можливості участі в міжнародних проектах також розкажуть на панелі, яка буде проводитися спільно з USAID.

Крім того, за словами Юлії Світличної, в рамках форуму пройдуть панельні дискусії, присвячені децентралізації, програмам, що реалізуються в сфері освіти, енергозамещенню та енергоефективності, сільському господарству та іншим сферам економіки Харківщини.

Також керівник області повідомила про те, що 23-25 ​​вересня під патронатом ХОДА буде проходити ще один захід, спрямований на розвиток бізнесу в регіоні, - «Відкритий університет «Рубікон».

«Це триденний курс майстер-класів, які пройдуть на базі стадіону «Металіст». В рамках цього проекту успішні бізнесмени поділяться досвідом з підприємцями-початківцями», - розповіла Юлія Світлична.