Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Житловий фонд області готовий до зими на 95%

Житловий фонд області готовий до зими на 95%

Такі дані навели в ході кущового засідання обласного штабу з організації підготовки ЖКГ та об'єктів соціальної сфери регіону до зими.

Засідання пройшло 20 вересня в місті Балаклея під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка. Під час заходу підбили підсумки підготовки до нового опалювального сезону в Балаклійському, Барвінківському, Борівському, Близнюківському, Ізюмському, Лозівському районах і містах Ізюм та Лозова. Також було наведено загальні дані щодо готовності всіх об’єктів області до зими.

«Житловий фонд області комплексно підготовлено до опалювального сезону на 95%, - повідомив перший заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Едуард Яровий. – Підготовка об’єктів теплопостачання області знаходиться на рівні 93,8%. Підготовка водопровідно-каналізаційного господарства області станом на 15 вересня становить 93,8%. Щодо стану вулично-дорожньої мережі комунальної власності маємо такі показники: готовність спецтехніки та заготівля протиожеледних матеріалів у регіоні сьогодні на рівні 92% від плану (заготовлено 36,4 тис. тонн піску та солі, підготовлено 335 одиниць комунальної техніки та 273 одиниці техніки за договорами)».

У той же час Едуард Яровий відзначив окремі проблемні моменти, що існують у підготовці до опалювального сезону в тих районах області, керівництво яких взяло участь у кущовому засіданні.

Так, ще не завершена підготовка до зими 43-х будинків у Борівському районі, 29-ти – в місті Ізюм та 44-х – у Лозовій.

«Щодо підготовки об’єктів теплопостачання, то на сьогодні завершені роботи в Балаклійському, Лозівському районах та місті Ізюм, в інших районах та місті Лозова підготовка знаходиться в стадії завершення (на рівні 95-97%). Але є питання щодо виконання окремих показників з підготовки теплових господарств. Зокрема, в Близнюківському районі ще не завершено будівництво модульної котельні в школі села Добровільне. До початку опалювального сезону роботи буде виконано. У Барвінківському, Близнюківському, Борівському та Ізюмському районі поки що недостатньо високий рівень створення запасів вугілля», - відзначив перший заступник директора Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури.

Євгеній Шахненко підкреслив, що всі проблемні питання, які ще лишилися в районах області, мають бути вирішені в найкоротші терміни.

«До початку опалювального сезону часу залишилося не багато, тому необхідно докласти максимум зусиль для виконання всіх запланованих заходів», - наголосив заступник голови ХОДА.