Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична вручила державні нагороди учасникам АТО, волонтерам та євромайданівцям Харківщини

Юлія Світлична вручила державні нагороди учасникам АТО, волонтерам та євромайданівцям Харківщини

Урочиста церемонія пройшла в ХОДА 7 вересня.

Керівник області Юлія Світлична привітала всіх учасників заходу від імені Президента України Петра Порошенка та передала нагородженим слова вдячності від Глави держави за патріотичну позицію, труд та віру в Україну.

«У 2016 році Україна святкує 25-ту річницю своєї Незалежності. Ця омріяна Незалежність достається сьогодні Україні дуже важким шляхом. Ми – молода, але дуже горда та патріотична нація. І це доводить кожен на своєму рівні відповідальності. Ті, хто знаходиться сьогодні в цій залі, ваші колективи, уся громада Харківщини», - відзначила в.о. голови ХОДА.

Вона підкреслила, що й під час свят та урочистих подій маємо завжди пам’ятати про тих, хто поклав своє життя за незалежність та свободу України.

«Я вважаю, що борг кожного з нас вшанувати пам’ять Героїв України», - сказала Юлія Світлична.

Саме з метою вшанування пам’яті Героїв під час урочистого заходу було підписано два меморандуми – між Харківською обласною державною адміністрацією та Координаційною радою «Харківський Євромайдан» та між ХОДА й Харківською обласною ГО «Спілка ветеранів АТО» - щодо співпраці з питань встановлення в м. Харкові двох пам’ятникі: Героям Небесної Сотні та Героям АТО.

«Ці меморандуми сьогодні набувають особливого значення, тому що мета їх підписання - вшанування Героїв України, які відстояли своїм життям нашу Незалежність», - наголосила Юлія Світлична.

Вона привітала всіх нагороджених та відзначила: «Наша головна задача – вірити в нашу Україну, в наш народ, любити Харківщину, любити нашу рідну землю. Упевнена, що наша країна з нашим гідним народом пройде цей період становлення та стане набагато кращою, стане повноправним членом європейського суспільства».

Більше фото