Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З обласного бюджету виділено кошти на фінансування Програми підтримки будівництва на селі

З обласного бюджету виділено кошти на фінансування Програми підтримки будівництва на селі

На виконання «Обласної програми індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» на 2016-2017 роки» передбачаються видатки в сумі 631,1 тис. грн.

Відповідне рішення прийняли депутати облради 8 вересня. Про це повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександр Нездюр. Зокрема було зазначено, що 344 тис. грн буде спрямовано на надання пільгових кредитів індивідуальним сільським забудовникам та ще 287,1 тис. – на витрати, що пов’язані з наданням та обслуговуванням таких кредитів.

Джерелами виділення коштів є повернення грошей, які були надані в минулі роки для кредитування індивідуальних сільських забудовників (144,0 тис. грн), а також залишок коштів від повернення таких кредитів станом на 01 січня 2016 року - 487,1 тис. 

Також Олександр Нездюр відзначив зміни, які були внесені до Регіональних правил надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі. Зокрема, вони дають можливість розширити коло позичальників, наростити обсяг будівництва житла індивідуальними забудовниками в сільській місцевості.

«На відміну від нині діючих Регіональних правил, буде розширено коло позичальників на отримання пільгового довгострокового кредиту; збільшено коло позичальників, яким не нараховуються відсотки за користування кредитом; збільшено граничний розмір кредиту на будівництво (реконструкцію) та придбання житла (150 тис. гривень для реконструкції житлового будинку або добудови незавершеного житла, 200 тис. гривень - для придбання житла та 50 тис. гривень - для спорудження інженерних мереж та підключення їх до існуючих комунікацій)», - надав інформацію директор Департаменту.

За його словами, прийняття даного рішення дасть можливість КП «Харківський обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі» на виконання програми «Власний дім» надавати пільгові довгострокові кредити індивідуальним забудовникам житла на селі, особам на яких поширюється дія пп. 19 і 20 ч. 1 ст. 6 та абзаців 4-го та 6-го п. 1 ст.10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», а також громадянам, які перебувають на обліку внутрішньо переміщених осіб, з урахуванням місцевих умов.

Фото VIІ сесії облради VII скликання