Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марка Беккера просили допомогти у вирішенні земельних питань

Марка Беккера просили допомогти у вирішенні земельних питань

7 вересня заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян.

Група жителів Дергачівського району попросила Марка Беккера допомогти в питанні забезпечення доступу проходу до залізничної станції. З їх слів, практично всі жителі села Цупівка, які добираються до роботи залізничним транспортом, не можуть пройти до станції коротким і зручним шляхом.

«Ця доріжка облаштована, вона йде через провулок, а потім - «огородами», - пояснили місцеві жителі. - Але минулого року один із власників земельної ділянки поставив поперек доріжки паркан. Після того як люди почали скаржитися, перешкоду прибрали, але доріжку переорали. Сьогодні цей шлях знову закритий. Ми зверталися й до райадміністрації, й до районних депутатів, але справа не зрушила з мертвої точки - допоможіть вирішити це важливе для села питання».

Марк Беккер пообіцяв жителям Дергачівського району розібратися в ситуації.

Також на прийом звернулася жителька села Калинове Золочівського району. Зі слів заявниці, її сім'я вирішила самотужки обробляти свій земельний пай, але виявилося, що їхньою ділянкою вже користуються невідомі орендарі.

«У сільській раді мені не можуть відповісти на моє запитання, а ми вже два роки як не укладали ні з ким договір і вирішили займатися землеробством самостійно», - пояснила жінка.

Заступник керівника ХОДА порадив мешканці області офіційно звернутися до органів правопорядку та місцевого самоврядування.

«Зі свого боку ми також вивчимо ситуацію: дізнаємося, на яких підставах і ким проводилися сільгосп роботи на цій ділянці», - сказав Марк Беккер.

Також під час прийому порушувалися питання оформлення документів на землю. Жителі Дергачівського району попросили допомогти у вирішенні спорів, що виникли в них із сусідами по земельних ділянках.

Усі, хто прийшов на прийом до Марка Беккера, в разі потреби, отримали консультації керівників профільних підрозділів ХОДА. Питання, які потребують поглибленого вивчення, заступник глави області взяв на особистий контроль.