Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківському університеті внутрішніх справ відзначили День знань

У Харківському університеті внутрішніх справ відзначили День знань

Участь в урочистостях, що пройшли у виші, взяв директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов.

Він привітав усіх присутніх на заході від імені керівництва облдержадміністрації.

«Колектив університету зберігає та примножує славні традиції, яких він набув за роки свого існування. Це стосується не тільки високої якості навчання, адже в університеті працює потужний науково-педагогічний колектив, але й високого рівня патріотизму, національного духу та громадянської свідомості, керуючись якими працівники та вихованці університету у скрутні часи стають пліч-о-пліч на захист нашої держави», - відзначив Олексій Максимов.

Після внесення Прапора університету ректор вищого навчального закладу генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко зачитав присутнім вітальну телеграму, яку надіслав Міністр внутрішніх справ.

Ректор наголосив, що, вступивши до ХНУВС, молоді люди зробили свідомий вибір – служити і захищати свій народ і свою державу. Тож протягом усіх років навчання вони повинні докласти максимум зусиль, щоб у майбутньому робити це якісно, чесно і професійно.

Засновник університету, ректор (1992–2003; 2010–2012 рр.), а нині – радник ректора академік Національної академії правових наук України Олександр Бандурка зазначив, що зі стін навчального закладу вийшло немало видатних та непересічних особистостей – правників, правоохоронців, керівників, політиків. Нинішні першокурсники лише на початку цікавого, але нелегкого шляху до нових знань та професійного становлення.

«Наше головне завдання, – підкреслив Олександр Бандурка, – виховати вас як спеціалістів найвищого ґатунку. Для цього в університеті створені всі умови. Доведеться багато працювати, вивчати нові дисципліни, набувати нових знань та досвіду».

Серед присутніх на святі був і легендарний кіборг Олександр Сергеєв. Він – кулеметник 93-ї механізованої бригади, захищав Донецький аеропорт, голова Харківської обласної громадської організації «Спілка ветеранів АТО».  Олександр Сергеєв подякував керівництву університету за виховання нового покоління правоохоронців у дусі патріотизму та любові до своєї Батьківщини.

Курсант Дар’я Жовніренко, батько якої був працівником органів внутрішніх справ та загинув під час виконання службових обов’язків, запропонувала присутнім хвилиною мовчання та покладанням квітів вшанувати пам'ять усіх правоохоронців, які загинули під час виконання службових обов’язків.

Після вітальних слів та поздоровлень ректор університету Валерій Сокуренко за традицією вручив  першокурсникам символічні атрибути навчання – «Ключ до знань» та «Залікову книжку». Право їх отримати було надано кращим курсантам і студентам – Марії Симоненковій, Олександру Слободяніку та Анастасії Лябох.

Під час святкового заходу на плацу відбулися показові виступи спецпідрозділу поліції особливого призначення КОРД, кінологічної служби та вибухотехнічного відділу ГУНП в Харківській області, Управління Державної пенітенціарної служби в Харківській області зі службовими собаками.