Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вячеслав Аббакумов привітав курсантів-першокурсників НУЦЗУ з прийняттям присяги

Вячеслав Аббакумов привітав курсантів-першокурсників НУЦЗУ з прийняттям присяги

Урочистості відбулися 1 вересня на Меморіалі Слави.

Цього року 129 першокурсників Національного університету цивільного захисту України присягнули на вірність українському народові. Посвячення в студенти пройшли 232 першокурсника.

На урочистій церемонії курсантів і студентів НУЦЗУ привітали керівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій, представники громадськості та духовенства, ветерани пожежної охорони та рідні.

«Від керівництва Харківської обласної адміністрації щиро вітаю вас із Днем знань, з початком нового навчального року, - звернувся до студентів і курсантам заступник голови - керівник апарату ХОДА Вячеслав Аббакумов. - Цей день завжди особливо урочистий і хвилюючий. У всі часи, а особливо сьогодні, державі та суспільству потрібні професіонали, які здатні розуміти завдання й перспективи цивільного захисту, бачити шляхи їх вдосконалення. Особливі вітання першокурсникам. Ви сьогодні прийняли присягу. Всім відомо, як складні ситуації природного та техногенного характеру можуть на тривалий час паралізувати життя на значній території. Набуті в університеті знання навчать вас успішно справлятися з будь-якими надзвичайними ситуаціями. Упевнений, ви сумлінно та наполегливо будете прагнути до знань, опановувати свою майбутню професію - професією рятувальника. Щиро бажаю вам міцного здоров'я, миру та благополуччя. Зі святом»!

Як зазначив ректор Національного університету цивільного захисту України, генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий, цього року прийняття присяги курсантами та посвячення в студенти проводиться в один день вперше.

«Ми провели хорошу підготовку - «курс молодого бійця» - в нашому навчальному центрі та спільними зусиллями зробили свято для всього нашого університету, - сказав Володимир Садковий. - Курсанти-першокурсники вже сьогодні розпочнуть заняття. Єдине, завтра після занять ми все ж відпустимо їх, щоб у суботу вони могли побути з батьками, адже багато хто приїхав з інших міст».

За словами керівника вишу, цього року НУЦЗУ також виконав замовлення Міністерства оборони України та прийняв на навчання 20 курсантів, які після випуску служитимуть у підрозділах Міноборони. Крім того, ректор повідомив, що цього року серед першокурсників 18 дівчат - в основному, на факультетах техногенно-екологічної безпеки та соціально - психологічному.

Більше фото