Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сьогодні в Харківській області – Президент України

Сьогодні в Харківській області – Президент України

У ході робочої поїздки до нашого регіону Петро Порошенко візьме участь у відкритті станції метро «Перемога» та органної зали Харківської обласної філармонії.

Нагадаємо, обидва об’єкти є довгобудами, роботи на яких було поновлено в 2015 році. Завершити будівництво метро та першого пускового комплексу філармонії в 2016 році до Дня Незалежності пообіцяв голова ХОДА Ігор Райнін.

«Відкриття першого пускового комплексу філармонії та станції метро «Перемога» - це велика подія для Харківської області та справжнє свято для всіх харків'ян в переддень Дня Незалежності, - наголосив керівник області. – Органна зала будувалася 10 років. Ми за півтора року закінчили будівництво, хоча за графіками на ці роботи потрібно 3-4 роки. Ми звикли все робити швидко. Тому відразу ж переходимо до будівництва другого пускового комплексу – великої зали Харківської обласної філармонії. Ми будемо робити все можливе, щоб в 2019 році ця зала була відкрита».

За оцінками спеціалістів, органна зала Харківської філармонії є однією з кращих у Європі. Особливістю зали є змінна конструкція стелі, що дозволяє перебудовувати акустику в залежності від потреб оркестру та вокалістів. Сам орган харків'яни почують вже в листопаді. 5 вересня до Харкова приїдуть німецькі фахівці, які займуться інтонуванням інструменту.