Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Мешканці Харківщини придбали майже півсотні квартир за житловими програмами, що діють в області

Мешканці Харківщини придбали майже півсотні квартир за житловими програмами, що діють в області

Про це повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабінович.

Круглий стіл щодо ключових питань реалізації місцевих житлових програм у регіоні відбувся в Департаменті містобудування та архітектури ХОДА за участю першого заступника голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, керівників регіонального управління Держмолодьжитло, провідних будівельних компаній, банківських установ, військовослужбовців та громадських організацій.

Учасники заходу відзначили, що активна робота фонду, облдержадміністрації, банківських установ та забудовників впливає на популяризацію житлових програм, які продовжують активно діяти в Харківській області та дали змогу придбати громадянам в 2016 році 46 квартир.

Завдяки цій плідній співпраці Харківське регіональне управління Держмолодьжитло за результатами рейтингового оцінювання за 2015 рік посіло перше місце серед регіонів України та отримало нагороду «Краще регіональне управління».

«Також під час робочої зустрічі фахівці департаменту та фонду відповіли на низку питань щодо порядку дії житлових програм, у тому числі - Програми підтримки учасників АТО», - зазначив Михайло Рабінович.

Також він відмітив, що за результатами засідання учасники круглого столу прийняли рішення ініціювати поновлення дії програм на державному рівні та підготувати відповідну пропозицію до Кабінету Міністрів України.

«Зокрема, це стосується програм здешевлення вартості іпотечних кредитів і молодіжного житлового будівництва, а також програми «Доступне житло», які були призупинені в останні два роки. Але у зв’язку з тим, що вони на сьогодні економічно вигідні державі, облдержадміністрація неодноразово зверталася до Кабінету Міністрів України з метою їх поновлення. Ми постійно ініціюємо роботу цих програм», - зазначив Михайло Рабінович.

Одночасно керівники Держмолодьжитла проінформували, що передовий досвід Харківщини з реалізації місцевих житлових програм доводиться і до інших регіонів України.