Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Органна зала Харківської філармонії відкриється 20 серпня

Органна зала Харківської філармонії відкриється 20 серпня

9 серпня голова ХОДА Ігор Райнін проінспектував готовність першого пускового комплексу обласної філармонії до відкриття.

Керівник області зазначив, що роботи в органній залі вже виконані в повному обсязі.

«20 серпня відбудеться урочисте відкриття першого пускового комплексу філармонії. Це велика подія для Харківської області і справжнє свято для всіх харків'ян в переддень Дня незалежності. Думаю, що наш оркестр покаже все, на що здатний, і продемонструє унікальні акустичні можливості цієї зали», - сказав Ігор Райнін.

Він підкреслив, що нова органна зала - найкраща в Україні і, на думку фахівців, - одна з кращих в Європі.

Наступним етапом реконструкції філармонії, за словами керівника облдержадміністрації, стане будівництво великої зали.

«Органна зала будувалася 10 років. Ми за півтора року закінчили будівництво, хоча за графіками на ці роботи потрібно 3-4 роки. Ми звикли все робити швидко. Тому відразу ж переходимо до будівництва другого пускового комплексу - великої зали Харківської обласної філармонії. Ми будемо робити все можливе, щоб в 2019 році ця зала була відкрита», - підкреслив голова ХОДА.

Як розповів головний диригент ХОФ Юрій Янко, під час відкриття органної зали 20 серпня артисти філармонії дадуть невеликий концерт, який продемонструє всі можливості зали. Глядачі почують, як в унікальному по акустиці приміщенні звучить спів соліста, соло на фортепіано, оркестр і хор.

«Завдяки змінній конструкції стелі, ми можемо перебудовувати акустику зали в залежності від виступу - цю можливість ми продемонструємо під час концерту», ​​- пояснив Юрій Янко.

Сам орган, за словами диригента, харків'яни почують вже в листопаді.

«5 вересня ми очікуємо приїзд команди німецьких фахівців, які будуть займатися інтонуванням органу. Для цього знадобиться близько двох місяців», - розповів Юрій Янко.

Більше фото