Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євгеній Шахненко привітав будівельників з професійним святом

Євгеній Шахненко привітав будівельників з професійним святом

Святкові заходи з нагоди Дня будівельника відбулися 11 серпня в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М. В. Лисенка.

«Дорогі будівельники, архітектори та проектувальники, шановні ветерани й гості, дозвольте мені від імені голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Райніна від щирого серця привітати вас з прекрасним святом - Днем будівельника», - звернувся до присутніх заступник голови ХОДА.

У вітальній промові Євгеній Шахненко також відзначив важливість професії і значимість професійних кадрів для розвитку не тільки регіону, але і в цілому країни.

«На жаль, наша країна сьогодні переживає нелегкий час, час агресії і війни. Харківські будівельники показали стабільність в роботі, виявили мужність і патріотизм, виконуючи урядові завдання. Так, в минулому році ми будували взводні опорні пункти в Луганській області, також наші будівельники першими відгукнулися і взяли участь у відновленні інфраструктури в місті Сватове», - сказав заступник керівника області.

Також Євгеній Шахненко підкреслив, що сьогодні будівельники Харківщини лідирують в Україні за обсягами виконаних робіт.

«За цим показником ми - другий регіон в Україні після міста Київ. Ми сьогодні пишаємося нашими флагманами будівництва: трестами «Житлобуд-1», «Житлобуд-2», компаніями «Південспецбуд», «Спецбудмонтаж-Україна», «Курязький ДБК», «Стальконструкція», - перерахував Євгеній Шахненко. - Показники в будівництві житла постійно збільшуються. Якщо в 2014 році у нас було 280 тис. кв. м зданого житла, то в 2015 році - на 100 тис. кв. м більше. В цьому році ми плануємо здати близько 400 тис. кв. м житла. Такий флагман будівництва як «Житлобуд-1» - 140 тис. кв. метрів. Це 21 житловий будинок. Ми також пишаємося важливими об'єктами, які були закінчені в місті: станція метро «Перемога» і органний зал Харківської філармонії. Все це - наші з вами спільні успіхи».

Заступник глави ХОДА побажав будівельникам здоров'я, щастя і мирного неба над рідною Україною.