Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині піднято Олімпійський прапор

На Харківщині піднято Олімпійський прапор

Урочиста церемонія відбулася 4 серпня на стадіоні «Динамо».

У ній взяли участь директор Департаменту в справах молоді та спорту ХОДА, перший заступник голови відділення Національного Олімпійського комітету України в Харківській області Віталій Кириленко, відповідальний секретар відділення НОК України у Харківській області Віктор Христоєв, заступник харківського міського голови Костянтин Лобойченко, а також представники спортивної громадськості Харківщини, видатні спортсмени та учасники Олімпійських ігор.

«Шановні земляки! Щиро вітаю вас з відкриттям найвищого спортивного форуму світу - ХХХІ літніх Олімпійських ігор, - зачитав Віталій Кириленко привітання до олімпійців від керівника області, голови відділення НОК України на Харківщині Ігоря Райніна. - Вам випала велика честь під прапором незалежної України представляти рідну Слобожанщину у складі національної дружини України. Всі ви - члени єдиної спортивної сім’ї. Ви завжди повинні пам’ятати, що і я, і всі мешканці регіону разом вболіваємо за вас як на трибунах олімпійських споруд, так і біля екранів телевізорів. Впевнений, що ви це відчуваєте. Віримо та сподіваємося, що ваші довгоочікувані перемоги стануть великим подарунком до 25-річчя Незалежності України. З почуттям великої любові та щирим хвилюванням віримо у вашу перемогу. Одна перемога вже досягнута: ви - у великій єдиній спортивній сім’ї світу на іграх ХХХІ Олімпіади. Вдалих вам стартів та перемог. З гордістю за вас та великим шануванням чекатимемо на вас вдома після завершення Олімпійських ігор. Завжди з вами, голова Харківської облдержадміністрації, голова відділення НОК України в Харківський області Ігор Райнін». 

Право підняти Олімпійський прапор було доручено Заслуженому майстру спорту України зі стрільби з лука Тетяні Бережній та Заслуженому майстру спорту України зі стрільби з лука, бронзовому призеру Олімпіади-2014 в Афінах Олександру Сердюку.

Усього в Олімпіаді, яка офіційно стартує 5 серпня, візьмуть участь 206 українських спортсменів, 29 з яких представлятимуть Харківську область та боротимуться за медалі в 14 видах спорту.

«Церемонія підняття Олімпійського прапора на Харківщині - це давня традиція, яка символізує спорт, який нас всіх об'єднує, - зазначив Віталій Кириленко. – Кожен спортсмен, який представляє Харківську область на цих Олімпійських іграх, - унікальний та готовий показати високі результати. Впевнений, що будуть медалі. Залишається лише побажати їм удачі».