Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк вручив державні нагороди ліквідаторам аварії на ЧАЕС

Михайло Черняк вручив державні нагороди ліквідаторам аварії на ЧАЕС

4 серпня в облдержадміністрації відбулося чергове засідання робочої групи з питань відзначення року пам’яті Чорнобиля на Харківщині.

В ході засідання заступник голови ХОДА передав нагороди активістам Чорнобильського руху Харківщини.

«Харківська обласна адміністрація виступила з ініціативою нагородження чорнобильців державними відзнаками, оскільки ми високо цінуємо ваш внесок у захист країни від небезпеки, яка виникла внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. Всі ці нагороди - абсолютно заслужені. Ми вдячні вам і за активну позицію, яку ви виявляєте сьогодні, відстоюючи права своєї спільноти, - зазначив Михайло Черняк. - Сьогодні ми перебуваємо в активному діалозі з громадськими організаціями чорнобильців, проводимо велику кількість зустрічей для обговорення нагальних питань. Впевнений, що спільними зусиллями та завдяки системній роботі поступово ми ці вирішимо ці питання».

За значний особистий внесок у подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, виявлені самовідданість і високий професіоналізм, багаторічну плідну громадську діяльність та у зв’язку з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи орденом «За заслуги» ІІІ ступеня нагороджено:

Миколу Дерев'янкіна— члена правління Харківського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнське об’єднання ветеранів Чорнобиля»;

Валентина Подрядчикова — члена правління Харківського міського осередку Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнське об’єднання ветеранів Чорнобиля»;

Володимира Попова — члена Харківського міського осередку Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнське об’єднання ветеранів Чорнобиля» (нагороду отримала вдова).

Орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджено:

Валерія Болотова — члена Харківського міського осередку Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнське об’єднання ветеранів Чорнобиля»;

Віктора Жигаєва — заступника голови Харківської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України».

Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня нагороджено:

Альбіну Чуканову — члена правління Харківського міського осередку Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнське об’єднання ветеранів Чорнобиля».

В ході засідання члени робочої групи також зупинилися на низці актуальних проблем. Зокрема, оговорили шляхи вирішення інфраструктурних питань селища Вільча Вовчанського району, в якому проживає велика кількість чорнобильців. Михайло Черняк наголосив на необхідності розробки відповідних проектів ремонтів та реконструкцій проблемних об’єктів.

«Ініціатива розвитку громади має йти знизу. Якщо місцева влада надасть відповідні проекти, обласна адміністрація підтримає їх. З урахуванням того, що ми відзначаємо роковини Чорнобиля, впевнений, що і обласна рада підтримає проекти та винайде кошти на фінансування», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Крім того, під час засідання обговорили розробку регіональної програми соціального захисту чорнобильців на найближчі п’ять років. Представників громадськості закликали активно долучатися до розробки цієї програми.

Більше фото