Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Макарівщинці матимуть потрійне відшкодування витрат на утеплення

Макарівщинці матимуть потрійне відшкодування витрат на утеплення

На фінансування відповідної програми цьогоріч передбачається виділити з районного бюджету не менше 200 тис. грн, а на усі наступні роки - по 500 тис. грн.

«Рішення місцевої влади Макарівщини приєднатися до підписантів Меморандуму про співпрацю з Агентством у сфері енергоефективності -  міст, областей, районів - означає, що райони мають можливість фінансово допомагати своїм виборцям готуватися до зими», - коментує Голова Держенергоефективності Сергій Савчук рішення Макарівської районної ради Київської області підписати спільно з райдержадміністрацією заяву-приєднання до Меморандуму про співпрацю у сфері енергоефективності житлових будівель між Держенергоефективності та Київською ОДА.

Цим рішенням місцева влада Макарівщини зобов’язується розробити та прийняти районну програму з відшкодування частини суми чи відсотків за кредитами, які населення залучатиме на проведення енергоефективних заходів у своїх будинках.

Сергій Савчук наголошує, що прийняття такої програми дозволить мешканцям Макарівщини отримати потрійну допомогу на утеплення: від уряду, місцевої влади області та району.

«Громадяни мають повне право звертатися до мерій, обласних, міських чи районних рад та спонукати їх до розроблення подібних програм у своїх містах», - підкреслює голова Держенергоефективності.