Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області зросли темпи будівництва житла

В області зросли темпи будівництва житла

Про це свідчать оперативні дані за перше півріччя 2016 року, повідомили в Департаменті містобудування та архітектури ХОДА.

«На території Харківської області у І півріччі 2016 року введено в експлуатацію житла загальною площею 122,9 тис. квадратних метрів, що на 36% більше, ніж за відповідний період 2015 року (90,4 тис. кв. м)», - навели дані в департаменті.

Зокрема, в регіоні ввели в експлуатацію 352 індивідуальних житлових будинки (загальною площею  57,3 тис. кв. м) та 15 багатоквартирних житлових будинків (55,2 тис. кв. м), ще 46 приміщень було реконструйовано під житло (10,4 тис. кв. м).

«Цього результату вдалося досягти за рахунок проведення системної роботи з місцевими державними адміністраціями та районними робочими групами по введенню житла в експлуатацію, - підкреслили в Департаменті містобудування та архітектури ХОДА. – Зокрема, постійно відстежується ситуація по вводу в експлуатацію житлових будинків, проводиться роз’яснювальна робота з громадянами та забудовниками щодо порядку введення в експлуатацію житла та надається організаційна допомога при оформленні документів, які необхідні для введення житлових будинків в експлуатацію».