Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Фермер звернувся до Марка Беккера щодо пільг для ведення господарства

Фермер звернувся до Марка Беккера щодо пільг для ведення господарства

20 липня заступник голови облдержадміністрації провів особистий прийом громадян.

Жителі Харківської області, які прийшли на прийом, зверталися до Марка Беккера переважно з питань земельного характеру.

Так, фермер-початківець з Лозівського району просив допомогти в роз'ясненні щодо передбачених пільг для ведення новоствореного господарства.

«Сьогодні документація на землю знаходиться в райраді, та після сесії буде затверджено оціночний акт. Я тільки починаю фермерську діяльність, мені необхідно привести до ладу виділений наділ й сплатити призначену суму за користування землею я ще не зможу, - розповів про проблеми фермер. - Можна попросити вас роз'яснити мені, на які пільги я можу розраховувати?».

Марк Беккер пояснив, що з моменту підписання договору оренди включається механізм встановленої форми оплати, і фермер зобов'язаний виконати прописані в договорі умови.

«Зі свого боку ми можемо включити вас в програму щодо здешевлення кредитної ставки. Цю процедуру ви зможете провести після оформлення договору оренди на землю і укладення кредитного договору з будь-яким банком. Далі держава зменшить відсоткову ставку за кредитом», - роз'яснив заступник голови ХОДА.

Також під час прийому порушувалися питання оформлення прибудинкової земельної ділянки та інші.

Всі громадяни, які прийшли на прийом до Марка Беккера, в разі потреби, отримали консультації керівників профільних підрозділів ХОДА. Питання, які потребують поглибленого вивчення, заступник голови обладміністрації взяв під особистий контроль.