Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відбувся показ сучасних зразків озброєння та військової техніки

На Харківщині відбувся показ сучасних зразків озброєння та військової техніки

У ході заходу, що пройшов на базі факультету військової підготовки НТУ «ХПІ», кожен бажаючий також міг взяти участь у майстер-класах з первинних навичок володіння зброєю.

Цей захід був організований за ініціативи голови ХОДА Ігоря Райніна. 

Як повідомив директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов, у ході заходу жителі області також мали змогу поспілкуватися з командуванням та офіцерами військових частин Харківського гарнізону та обласного військового комісаріату.

«Справа в тому, що основний тягар війни на своїх плечах несе армія. Саме вона знаходиться на передовій, несе найважчі втрати, і саме армія виконує найскладніші завдання щодо захисту свободи і незалежності нашої України, - зазначив Олексій Максимов. – Ми організували цей захід саме для популяризації армії. Щоб люди бачили наших захисників, щоб могли з ними поспілкуватися, задати питання, які їх цікавлять». 

У ході заходу спільно  з обласним центром зайнятості було розгорнуто агітаційний пункт для популяризації  військової служби за контрактом.

«Сьогодні триває становлення армії. Ми переходимо від призовної до армії високопрофесійної, контрактної. Президент і уряд зробили для цього все можливе. Зараз йде набір до контрактної армії. Ми хочемо показати людям - наскільки важливо, цікаво і потрібно служити, а також розповісти про преференції, які  сьогодні мають військовослужбовці», - зазначив Олексій Максимов.

Мешканців Харківщини ознайомили із заходами щодо територіальної оборони області. А на завершення програми пригостили польовою кашею.