Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Медики Харківського району отримали 18 санітарних автомобілів

Медики Харківського району отримали 18 санітарних автомобілів

В урочистій передачі нової автотехніки центрам первинної медико-санітарної допомоги, яка відбулася в Мерефі 15 липня, взяв участь голова ХОДА Ігор Райнін.

Вітаючи громаду району з оновленням медичного автопарку, Ігор Райнін підкреслив, що розвиток галузі охорони здоров’я має бути першочерговим завданням для представників влади будь-якого рівня.

«Ми маємо створювати умови для якісної та оперативної роботи лікарів. Саме тому на початку року я поставив чітку задачу перед керівництвом Харківського району - покращити матеріально-технічну базу. Адже парк санітарних автомобілів району не оновлювався вже 15 років. Нові сучасні авто забезпечать своєчасний приїзд лікаря до пацієнта», - зазначив голова ХОДА.

Він підкреслив, що нові автомобілі будуть пропорційно розподілені між усіма центрами первинної допомоги району та обслугуватимуть всі без виключення населені пункти.

Крім того, за словами Ігоря Райніна, ці автомобілі будуть використовувати для транспортування пацієнтів із захворюваннями нирок до обласного центру урології та нефрології для проведення процедури гемодіалізу.

«Також санітарні автомобілі будуть задіяні у перевезенні ветеранів та інвалідів для лікування в обласному госпіталі для ветеранів, - повідомив голова ХОДА. - Я дав доручення керівництву райдержадміністрації в найкоротші терміни скласти список пацієнтів, які потребують такої допомоги, та створити графік відповідного використання авто».

Як зазначила головний лікар центру первинної медико-санітарної допомоги селища Пісочин Любов Канцедал, оновлення техніки суттєво покращить умови роботи сімейних лікарів, які виїжджають на виклики до 20 разів на день.

«Я працюю в районі 25 років, і за цей час автомобілі для амбулаторій не купували, ми працювали на автівках, яким понад 35 років, - розповіла Любов Канцедал. - Завдяки оновленню парку, наші лікарі зможуть вчасно приїжджати та допомагати людям. Це дуже важливо, в першу чергу, для пацієнтів похилого віку та людей, які обмежені в пересуванні».

Більше фото