Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Перший пусковий комплекс Харківської філармонії відкриється до Дня міста

Перший пусковий комплекс Харківської філармонії відкриється до Дня міста

Про це повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко під час прес-конференції 13 липня.

За словами заступника керівника області, основні ремонтні роботи на об'єкті були проведені ще в минулому році. Цього року проводили облаштування фасаду та благоустрій території.

«Введення в експлуатацію першого пускового комплексу Харківської філармонії стане важливою подією в культурному житті області. Цей об'єкт довгий час реконструювали, і в 2015 році, завдяки зусиллям голови ХОДА Ігоря Райніна, були виділені значні кошти для закінчення першого пускового комплексу філармонії», - зазначив Євгеній Шахненко.

За його словами, вже готовий органний зал. Сам орган харків'яни зможуть почути в листопаді поточного року.

«Це прекрасний сучасний органний зал. Зараз і ньому вже встановлюються крісла, проводиться остаточне налаштування освітлювального та іншого обладнання. Крім того, німецькі колеги приступили до налагодження та інтонування самого інструменту», - розповів Євгеній Шахненко.

Крім органного залу, в першому пусковому комплексі будуть введені в експлуатацію адміністративний корпус, готель, репетиційні, балетний зал, два виставкових фойє.

За даними Євгенія Шахненка, вартість першого пускового комплексу склала 149 млн грн. Щоб закінчити ремонт філармонії необхідно ще близько 300 млн. грн.

«З державного фонду регіонального розвитку Харківська область отримала близько 36 млн грн на будівництво другого пускового комплексу. В 2017-2018 роках ми очикуємо отримати решту коштів для завершення реконструкції філармонії. Тобто весь комплекс буде зданий не пізніш як в 2019 році», - зазначив заступник голови ХОДА.