Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На прийомі Михайла Черняка просили посприяти у виділенні коштів на лікування

На прийомі Михайла Черняка просили посприяти у виділенні коштів на лікування

13 липня заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян.

Більшість порушених у ході прийому питань стосувалися сфер охорони здоров'я та соціального захисту. З проханням посприяти у виділенні коштів на лікування зверталися жителі міста Харків, Харківського, Валківського та Ізюмського районів.

Так, сім'я з Валківського району розповіла про витрати, які понесла родина під час лікування родички.

«Мамі зробили операцію із заміни тазостегнового суглоба. Протез і операція нам обійшлися в 31 тис. грн, ще близько 10 тисяч витратили на ліки. При цьому лікування не закінчено», - поділилася заявниця.

Михайло Черняк порадив жителям області написати заяву про компенсацію витрачених на лікування коштів, яку буде розглянуто на обласній комісії з питань надання матеріальної допомоги.

«Подавайте всі необхідні документи, а також медичні довідки та чеки, які підтверджують придбання медикаментів, і вам буде надано фінансову підтримку - частина суми буде компенсована», - розповів Михайло Черняк.

Також до заступника голови ХОДА звернулися жителі селища Бабаї Харківського району. За словами заявників, вони вже зверталися по матеріальну допомогу для реконструкції будинку, який постраждав від пожежі. Сьогодні, як вони стверджують, дах будинку протікає - необхідний ремонт.

«Ваше звернення було розглянуто на комісії, були знайдені кошти в розмірі 10 тис. грн. В найближчий час ви отримаєте відповідне повідомлення і гроші», - сказав Михайло Черняк.

Також жителі області зверталися з проханнями про встановлення групи інвалідності, присвоєння почесного звання й інш.

Рішення проблем, з якими громадяни звернулися в ході прийому, Михайло Черняк взяв під особистий контроль. Також жителі Харківської області, в разі потреби, змогли отримати консультації керівників профільних департаментів ХОДА та фахівців обласного управління Пенсійного фонду.