Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

140 учасників АТО отримали документи про право власності на земельні ділянки в Малинівці

140 учасників АТО отримали документи про право власності на земельні ділянки в Малинівці

У передачі правовстановлюючих документів власникам ділянок взяв участь заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

Він зазначив, що за видачею землі учасникам АТО Харківська область показує найкращі результати в країні.

«Рік тому, коли ми починали цю роботу, мало хто вірив, що нам вдасться домогтися реальних результатів. Проте сьогодні вже понад 2 тисячі учасників антитерористичної операції отримали ділянки. Це стало можливим тому, що обласне керівництво чітко усвідомлює особисту відповідальність перед кожним з хлопців, які захищали і захищають рубежі та цілісність нашої держави. Ми знаємо, що мирне життя в Харківській області - це ваша заслуга», - підкреслив Михайло Черняк.

Він зазначив, що обласна адміністрація робить все, щоб люди, які повертаються до мирного життя, відчували увагу з боку держави.

«Ви отримали у власність землю, за яку воювали. Ми сподіваємося, що вона принесе вам і вашим родинам радість - і зробимо для цього все, від нас залежне», - запевнив заступник голови ХОДА

Зокрема, як нагадав Михайло Черняк, на обласному рівні була прийнята програма підтримки придбання та будівництва житла для учасників АТО. Крім того, голова ХОДА Ігор Райнін виступив з ініціативою розробки державної програми пільгового кредитування будівництва житла для бійців.

Як розповів керівник сектору Державної служби у справах ветеранів і учасників АТО Юрій Корсунов, всього в селищі Малинівка Чугуївського району було виділено 327 ділянок. Решта власників отримають документи про право власності протягом найближчого тижня. Надалі там планують створити котеджне селище «Малинівська слобода».

«Процес видачі та оформлення землі - дуже непростий. І вирішувати всі питання нам вдається багато в чому завдяки участі обласної адміністрації та її керівника Ігоря Райніна особисто», - зазначив Юрій Корсунов.

За його словами, видачею земельних ділянок співпраця ветеранських організацій з ХОДА не обмежується.

«Завдяки сприянню керівництва області, у нас з'явилася можливість профінансувати розробку генпланів по включенню 10 котеджних селищ, які ми плануємо створити, в межі населених пунктів. Наявність містобудівної документації дозволить якомога швидше запустити створення інфраструктури», - пояснив Юрій Корсунов.

Більше фото