Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ветерани АТО подякували Ігорю Райніну за допомогу і співробітництво

Ветерани АТО подякували Ігорю Райніну за допомогу і співробітництво

Голова ХОДА зустрівся з представниками Харківського обласного округу ГО «Всеукраїнський союз ветеранів АТО» і Харківської громадської організації «Спілка ветеранів АТО».

У ході зустрічі Ігорю Райніну за дорученням керівника  Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО Артура Дерев’янка вручили нагороду за значні досягнення в реалізації Закону України про статус ветеранів війни і їх соціальні гарантії.

«В Харківській області дійсно приділяється особлива увага підтримці учасників АТО. Серед досягнень регіону в цьому напрямку: перші і кращі результати по всій Україні щодо допомоги в отриманні земельних ділянок, реалізація програми з оздоровлення, програм, пов'язаних з допомогою в отриманні житла учасниками АТО, які втратили функціональні можливості, і для сімей загиблих, також діють програми, пов'язані з професійною адаптацією учасників АТО, - зазначив начальник сектору Державної служби по справах ветеранів та учасників АТО в Харківській області Юрій Корсунов. - Підсумовуючи спільну роботу облдержадміністрації з громадськими організаціями, враховуючи особливості нашого регіону і головне - реальний результат, ми вирішили нагородити грамотою Ігоря Райніна за ці значні досягнення. Нехай його робота буде прикладом для керівників інших областей України».

У ході зустрічі були обговорені основні питання, які хвилюють учасників бойових дій. Під час спілкування кіборг, який захищав Донецький аеропорт, глава громадської організації «Спілка ветеранів АТО» Олександр Сергєєв подякував Ігорю Райніну за співпрацю і підтримку воїнів антитерористичної операції.

«Дійсно існує братство кіборгів. У мирному житті ми підтримуємо воїнів АТО, допомагаємо їм. Нас було 9 харків'ян, які потрапили в Донецький аеропорт. Це було в серпні 2014 року. Ми трималися там 2 місяці, вийшли без втрат. Тому що знали: сила - в єдності, і ми переможемо, - зазначив Олександр Сергєєв. - Ми дуже вдячні Ігорю Райніну за підтримку воїнів АТО у питаннях надання психологічної реабілітації, юридичної допомоги, виділення земельних ділянок. Сподіваємося, що наша робота стане прикладом для всіх чиновників України».

В ході зустрічі також обговорили питання, що стосуються соціальної реабілітації учасників АТО, можливості створення бази відпочинку і розроблення землевпорядної документації й генеральних планів для тих земельних масивів, які учасники АТО вже отримали у власність. Також активісти зазначили, що одним з найважливіших питань для ветеранів антитерористичної операції є можливість отримання пільгових кредитів на будівництво житла.

Голова ХОДА пообіцяв ветеранам АТО всебічну підтримку облдержадміністрації.

«Я буду підтримувати вас і як керівник облдержадміністрації, і як громадянин України. Ви можете на мене розраховувати в будь-яких питаннях, навіть дрібних, побутових. Учасники АТО - це особлива категорія, це - захисники Батьківщини, які заслуговують на особливу увагу і повагу», - підкреслив Ігор Райнін.

Більше фото