Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’яни вибороли медалі чемпіонату України зі стрільби з лука

Харків’яни вибороли медалі чемпіонату України зі стрільби з лука

Змагання пройшли в Харкові, на спортивній базі СДЮСШОР зі стрільби з лука «Комунар», з 2 по 7 липня.

Вони були останнім офіційним відбором на Олімпійські Ігри 2016 року в Ріо-де-Жанейро.

У змаганнях взяли участь найсильніші лучники України - представники Вінницької, Київської, Львівської, Одеської, Сумської, Рівненській, Херсонській, Чернівецькій, Черкаській, Чернігівській та Харківської областей. Програмою змагань були передбачені виступи в категоріях класичного (олімпійського) та блочного лука. Всього на змаганнях були зареєстровані близько 200 учасників.

В категорії «компаунд (блочний лук)» чемпіонкою України в особистій першості серед жінок стала харків'янка Олена Борисенко. «Срібло» і «бронзу» вибороли київські спортсменки. В компаунд - категорії серед змішаних команд Олена Борисенко зі своїм колегою по команді Юрієм Дорошенком також завоювали «золото». «Срібло» завоювала команда Одеської області.

У представників класичного (олімпійського) луку згідно з програмою змагань перший комплект нагород розігрувався серед змішаних команд. Спортсмени Харківської області  Віктор Рубан і Дарина Павличенко зайняли третє місце, поступившись суперникам зі Львова («срібло») та Чернівців («золото»).

У командних змаганнях серед жінок харківська команда стала срібним призером змагань у складі Тетяни Бережної, Дарини Павличенко та  Анастасії Волобуєвої. Перемогу здобула команда з міста Львова, «бронзу» завоювала ще одна команда львівських лучниць.

В індивідуальному заліку у чоловіків бронзову нагороду виборов харків'янин Віктор Рубан. Переможцем чемпіонату України став львівський спортсмен  Георгій Іваницький, «срібло» завоював також представник Львову - Ярослав Мокринський.