Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Траса Харків-Суми буде відремонтована до осені. Ігор Райнін

Траса Харків-Суми буде відремонтована до осені. Ігор Райнін

Глава ХОДА зазначив, що на ремонтно-відновлювальні роботи з державного бюджету вже виділено необхідне фінансування.

Ігор Райнін пояснив: траса має особливе значення, оскільки забезпечує сполучення між Харківською і Сумською областями. На даний момент ремонтні роботи на дорозі Харків-Охтирка в межах нашого регіону йдуть повним ходом. Зараз ведуться роботи на відрізку траси від Богодухова до кордону з Сумською областю. Щодня на цій дорозі працює 6-8 дорожніх бригад.

«Дорога Харків-Охтирка в межах Харківської області більше 30 років була абсолютно в незадовільному стані. Це проблема десятиліть. На сьогодні я можу однозначно сказати, що в цьому році ця траса до кордону з Сумською областю буде повністю відремонтована. Роботи будуть закінчені восени, - зазначив Ігор Райнін. - Дорога до Богодухова буде високої якості. І такою ж далі, за Богодуховом. Це забезпечить автомобілістам безпечний і комфортний проїзд в установленому швидкісному режимі».

Крім того, як зазначив Ігор Райнін, найближчим часом почнеться будівництво моста через залізничні колії біля села Губарівка Богодухівського району. Аварійний шляхопровід демонтували ще в 2008 році, через що водіям доводиться їздити в об'їзд.

«Цей міст ми відновимо. Також буде проводитися ремонт моста в місті Ізюм, - зазначив Ігор Райнін. - Ми постійно знаходимося на зв'язку з центральними органами влади і вимагаємо фінансування, яке необхідно для розвитку Харківської області».

Нагадаємо, протяжність автомобільної дороги державного значення Р-46 «Харків - Охтирка» на території Харківської області складає 81,7 км. Конструкція підстави дорожнього покриття виконана дьогтєгрунтом завтовшки 18 см і розрахована під вагові нормативні навантаження, що діяли в період проектування - в 50-х роках минулого століття.