Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марка Беккера попросили допомогти у вирішенні земельних питань

Марка Беккера попросили допомогти у вирішенні земельних питань

6 липня заступник голови облдержадміністрації провів особистий прийом громадян.

Мешканці Харкова і області, які прийшли на прийом, зверталися переважно з питань земельного характеру.

Зокрема, кілька громадян попросили допомогти у вирішенні спорів, що виникли у них з сусідами по земельних ділянках.

Наприклад, житель Змієва розповів про те, що сусіди намагаються незаконно, на його думку, привласнити частину його приватизованої ділянки, на якій вже побудований будинок.

З проханням допомогти у встановленні меж прибудинкової території звернулася інша мешканка області. За її словами, сусіди вже встановили на її землі господарську споруду.

Відповідаючи на подібні звернення, Марк Беккер роз'яснював, що земельні питання вирішуються в судовому порядку, особливо, якщо мова йде про самозахоплення.

Він порекомендував людям, які звернулися до нього, спробувати вирішити проблеми на рівні місцевих рад, оскільки питання, пов'язані з виділенням землі, відносяться до їх повноважень.

«Якщо це не принесе результатів, то допомогти зможуть тільки правоохоронні органи і суд», - наголосив заступник керівника ХОДА.

Також під час прийому порушувалися питання оформлення документів на землю, несвоєчасної виплати коштів за оренду паїв та ін.

Всі, хто прийшов на прийом до Марка Беккера, в разі потреби, отримали консультації керівників профільних підрозділів ХОДА.