Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Первомайський район готується до опалювального сезону з випередженням плану

Первомайський район готується до опалювального сезону з випередженням плану

5 липня у Первомайському пройшло засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соцсфери міста та району до роботи в осінньо-зимовий період-2016/2017.

Захід відбувся під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка.

Як він повідомив в ході засідання, в цьому році за кошти обласного бюджету в Первомайському районі модернізуються системи опалення Червонознаменівського і Більшовицького НВК.

«У цих закладах вже встановлені нові модульні котельні, а у Червонознаменівському НВК планується повна заміна внутрішньої системи опалення», - розповів Євгеній Шахненко.

Як зазначив голова Первомайської РДА Володимир Павленко, використання альтернативного палива в закладах освіти району в минулому році дозволило зекономити 2,3 млн грн.

«Тобто нові котельні окупилися лише за один опалювальний сезон», - підкреслив голова РДА.

Також в ході засідання штабу Євгеній Шахненко розповів про те, що в цьому році на підготовку систем водопостачання у селах Первомайського району заплановано спрямувати 2,2 млн грн.

«Зокрема, в цьому році заплановано відремонтувати водогін в селах Біляївка та Нове - там вже розпочато капітальний ремонт. Водогін в селі Олексіївка почнуть ремонтувати на наступному тижні. Також роботи проводитимуться в інших населених пунктах: Єфремівці, Михайлівці, Семенівці, Паризькому», - уточнив Євгеній Шахненко.

Оцінюючи загальну підготовку району до опалювального сезону, директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк зазначив, що вона проходить з випередженням графіків. На сьогодні вже  виконано 60% від запланованих робіт.

Крім того, на засіданні штабу розглянули питання будівництва в районі комплексу по управлінню побутовими відходами. За інформацією Володимира Павленка, вже визначено місце будівництва, проведені роботи з геології та геодезії, розроблена необхідна містобудівна документація, виконані передпроектні роботи. В минулому році відбулися громадські слухання з цього питання.

«Наразі розробляється проектно-кошторисна документація, кошти на яку були виділені на минулій сесії обласної ради», - розповів голова РДА.