Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська спортсменка стала чемпіонкою світу з важкої атлетики

Харківська спортсменка стала чемпіонкою світу з важкої атлетики

Одна з найсильніших важкоатлеток України - харків’янка Ірина Деха - повернулася з «золотом» юніорського чемпіонату світу.

В аеропорту чемпіонку та її тренерів Валерія Нікуліна і Євгена Шилова зустріла почесна делегація на чолі з заступником директора Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Сергієм Христоєвим.

Він від імені голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна привітав спортсменку та її тренерів із «золотом» чемпіонату світу і побажав подальших успіхів, в тому числі і на майбутніх Олімпійських іграх.

«Харків’янка Ірина Деха гучно заявила про себе на увесь світ. В квітні вона перемогла на дорослому чемпіонаті Європи з важкої атлетики і ось зараз повернулася із «золотом» юніорського чемпіонату світу», - зазначив Сергій Христоєв.

В свою чергу, Ірина Деха відмітила, що ця перемога стала можливою також і завдяки підтримки керівництва області.

«Цей юніорський чемпіонат світу був навіть важчим за чемпіонат Європи серед дорослих. Але завдяки підтримці облдержадміністрації, Департаменту у справах молоді та спорту, а також училища спорту, де я займаюся, я змогла добре підготуватися. І результат цієї підготовки - золота медаль. Це найголовніше. Та й результат, який вдалося показати, теж хороший», - поділилася чемпіонка.

Заслужений тренер України Валерій Нікулін зазначив, що довелося боротися з досить сильними суперницями, що і надихало Ірину показати високий результат.

На чемпіонаті світу серед юніорів, який з 23 червня по 2 липня відбувся в Грузії, Ірина Деха перемогла у ваговій категорії до 75 кг, піднявши в сумі двоєборства 254 кг, а також завоювала «мале золото» в ривку - 116 кг, та «мале срібло» в поштовху - 138 кг.