Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА підбили підсумки першого місяця кампанії оздоровлення дітей

У ХОДА підбили підсумки першого місяця кампанії оздоровлення дітей

Це питання обговорили 1 липня в ході селекторної наради під керівництвом заступника голови ХОДА Михайла Черняка.

Звертаючись до керівників структур, що відповідають за оздоровлення дітей, Михайло Черняк рекомендував посилити увагу до перебігу кампанії та забезпечення якісного  літнього відпочинку дітей.

«До оздоровлення дітей потрібно ставитися дуже відповідально. Ще раз звертаю увагу голів райдержадміністрацій, міських голів, профільних заступників, керівників оздоровчих закладів, що основними завданнями в літній період залишаються: забезпечення посиленого нагляду за дотриманням вимог санітарного законодавства в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, жорсткий контроль за безпекою харчування дітей, перебування на воді, дотримання пожежної безпеки, недопущення  кишкових захворювань та спалахів харчових отруєнь дітей у відповідних закладах», - наголосив Михайло Черняк.

Як зазначила в ході наради заступник директора Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Лариса Козлова, за перший місяць літніх канікул оздоровленням та відпочинком було охоплено 118 тисяч дітей Харківщини. Це 58 % від планових показників усієї літньої оздоровчої кампанії. На проведення кампанії з різних джерел фінансування наразі витрачено вже 67 млн грн. Це 30% від усього обсягу запланованих коштів. 

«На кошти, які було виділено з обласного бюджету, придбали 7 350 дитячих путівок, які отримали діти пільгових категорій», - зазначила Лариса Козлова.

Вона також нагадала, що пришкільні табори припинили свою роботу. На території області працюють стаціонарні та наметові табори.

«Наші діти також направляються до інших регіонів України: в Херсонську, Запорізьку, Львівську, Одеську області, - зазначила Лариса Козлова. – Із загальної кількості дітей, які охоплені оздоровленням та відпочинком, 73 тисячі – це діти пільгових категорій. Наразі оздоровленням охоплено 100% дітей, батьки яких загинули в зоні АТО. Оздоровлено 60% дітей працівників агропромислового комплексу, дітей учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб, 55% - з багатодітних та малозабезпечених сімей».

Заступник директора Департаменту також повідомила, що у зв’язку  із соціально-політичними ускладненнями  в зоні проведення АТО Харківська обласна державна адміністрація виступила ініціатором оздоровлення на території нашого регіону дітей з Донецької та Луганської областей.