Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині вживають заходи з підтримки необхідного рівня води у водосховищах

На Харківщині вживають заходи з підтримки необхідного рівня води у водосховищах

У ході засідання міжвідомчої комісії басейну річки Сіверський Донець спеціалісти встановили оптимальний режим роботи водосховищ у межах області.

«Головне завдання -  не нанести шкоду водосховищам на території Харківщини. Разом з тим треба слідкувати, щоб був необхідний  запас води у Сіверському Дінці та забезпечити безперебійне постачання води споживачам. Тому при встановленні оптимального рівня води  для водосховищ враховували прогноз стосовно гідрометеорологічних умов, очікуваної водності річок, їх впливу на якість поверхневих вод та можливого загострення санітарно-епідеміологічної обстановки на водних об’єктах у період літньої межені», - пояснили у Департаменті екології та природних ресурсів  ХОДА. 

Окрім того, спеціалісти визначили заходи щодо забезпечення сталої роботи поверхневих водозаборів у межах Харківської області.

Харківському регіональному управлінню водних ресурсів доручено забезпечити оперативний контроль якості води, у тому числі по мікробіологічних та гідробіологічних показниках поверхневих вод.

Довідка. В Харківській області налічується 4102 водних об’єктів, з них 867 річок, 583 озера, 57 водосховищ, 2595 ставків. По Харківській області забір води в 2015 році склав 298,8 млн. куб. м. Найбільшим водоспоживачем в області є КП «Харківводоканал».