Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року в області було збільшено посіви гречки та цукрових буряків

Цього року в області було збільшено посіви гречки та цукрових буряків

Підсумкові дані про хід щорічної посівної кампанії навів заступник голови ХОДА Марк Беккер під час засідання колегії облдержадміністрації.

Так, він відзначив, що цього року посівна площа в області склала 1,7 млн га (на 19,5 тис. гектарів менше, ніж було засіяно торік).

«Господарствами всіх форм власності посіяно близько 1,2 млн гектарів ярих культур, що складає 102% до прогнозу, - повідомив Марк Беккер. - Згідно з оперативними даними районів, посів ярих зернових та зернобобових культур, по всіх категоріях господарств проведено на площі 559,4 тис. га, що складає 99% до прогнозу».

За інформацією Марка Беккера, в області були збільшені посівні площі гречки на 17%, ярої пшениці на 7%, гороху на 2%. Цукрові буряки посіяли на площі 24,4 тис. га, що складає 104% до прогнозу. Прогнозовані показники з посіву ярих зернових та зернобобових культур виконали 17 районів області.

У той же час заступник голови ХОДА відзначив, що не всі господарства області виконали посівну програму.

«Вважаю, що недосів ярих це або збільшення парових площ, або не облікований посів соняшнику, - зауважив Марк Беккер. - В цілому відмічаємо, зменшення площі парів у порівнянні з минулим роком на 46,2 тис. гектарів, що становить по області 7% парів до всієї площі ріллі».

Найбільша питома вага парів – у Золочівському районі (17%), Харківському – 15% та Первомайському – 12%.

У ході свого виступу заступник керівника облдержадміністрації привернув увагу голів РДА до необхідності проведення інвентаризації орних земель у районах.

Більше фото