Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми відновимо виплати переселенцям, як тільки це відрегулюють на рівні Кабміну. Михайло Черняк

Ми відновимо виплати переселенцям, як тільки це відрегулюють на рівні Кабміну. Михайло Черняк

8 червня заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян.

Люди, що прийшли на прийом, зверталися з різних питань соціального характеру.

Так, до Михайла Черняка звернулися кілька пенсіонерів - переселенців з Луганської області - з питанням про відновлення виплати пенсій.

Михайло Черняк пояснив, що на сьогоднішній день існує проблема з соціальними виплатами внутрішньо переміщеним особам, пов'язана з тим, що міграційна служба не ставить відміток в довідках переселенців.

«Сьогодні мова йде про врегулювання процедури. Це питання вирішується Кабінетом міністрів, на місцевому рівні ми, на жаль, не можемо вирішити проблему, - розповів Михайло Черняк. - Ми, зі свого боку, зробили все, що могли, вийшли з ініціативою. Голова ХОДА Ігор Райнін - єдиний керівник регіону, який написав листа міністру соціальної політики з проханням відновити виплати, а потім вже розбиратися, проводити перевірки. Ми розуміємо, що для багатьох людей це дійсно - єдина можливість виживати. Як тільки в Києві будуть прийняті відповідні рішення - ми відразу почнемо виплати пенсій та допомоги».

Також під час прийому громадян піднімалися питання оформлення субсидій та пільг на житлово-комунальні послуги, перерахунку пенсій.

Крім того, громадяни просили надати матеріальну допомогу на лікування та придбання ліків, зокрема, тих, які не включені в список референтних цін - відповідно, на них не можуть виписувати пільгові рецепти.

Михайло Черняк взяв всі порушені питання на контроль.

Також в ході прийому громадяни, в разі потреби, отримали консультації керівників профільних департаментів ХОДА.

Більше фото