Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області розпочалися виїзні засідання штабів з підготовки до опалювального сезону

В області розпочалися виїзні засідання штабів з підготовки до опалювального сезону

Перший штаб з питань підготовки об’єктів житлово-комунального господарства до осінньо-зимового періоду пройшов 7 червня у Харківському районі.

В ньому взяли участь керівники профільних департаментів ХОДА, представники районного керівництва, місцевих рад та комунальних підприємств.

Як зазначив директор Департаменту житлово-комунального господарства ХОДА Сергій Магдисюк, робота з підготовки до майбутнього опалювального сезону розпочалася практично відразу після завершення попереднього - згідно з розпорядженням голови ХОДА від 29 квітня «Про організаційну роботу з підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2016/2017 років».

«Проведення виїзних штабів в усіх районах області дозволить виявити проблемні моменти і вчасно усунути їх. Разом з керівниками районів та підприємств ми відпрацюємо всі питання підготовки та визначимося з планом подальшої роботи, - розповів Сергій Магдисюк. - В минулому році завдяки відповідальності місцевих голів і злагодженій роботі комунальних підприємств ми успішно пройшли опалювальний період. Сьогодні ми робимо все, щоб і в цьому році пройти зиму без збоїв та створити максимально комфортні умови для мешканців області».

Під час засідання штабу його учасники обговорили стан підготовки господарського комплексу Харківського району до осінньо-зимового періоду, а також зупинились на питаннях створення ОСББ та подальшого обслуговування житлових будинків після їх виходу з підпорядкування ЖЕКів з 1 липня.

«Це - ваша відповідальність: житловий фонд обов'язково має обслуговувати управляюча компанія або комунальне підприємство, - наголосив Сергій Магдисюк, звертаючись до міських, селищних та сільських голів. - Після зняття житлових будинків з балансу комунальних підприємств всі мережі мають обслуговуватися належним чином».

Також в ході засідання обговорили стан підготовки до зими доріг місцевого та державного підпорядкування. Наразі підготовка до осінньо-зимового періоду в Харківському районі проходить відповідно до графиків.