Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Мешканці Харківського району звернулися до Євгенія Шахненка з проханням відремонтувати дороги

Мешканці Харківського району звернулися до Євгенія Шахненка з проханням відремонтувати дороги

3 червня заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян.

Мешканці Харківської області зверталися до Євгенія Шахненка за допомогою у вирішенні житлово-комунальних та соціально-побутових проблем.

Також на прийом звернулася ініціативна група мешканців селища Безлюдівка. Представники громади поскаржилися на погану якість доріг.

«На дорозі від Безлюдівки до селища Хорошеве покриття практично відсутнє, там скоро не зможуть їздити пасажирські автобуси. Після наших звернень до райдержадміністрації ремонт почали тільки зараз, і ми не впевнені, що в підсумку реконструкція дороги буде якісною», - розповіли про проблему мешканці.

За словами заступника начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Михайла Богатиря, на цій ділянці дороги протяжністю 7 км виконується ямковий ремонт.

«Дві бригади працюють вже п'ять днів і за два тижні вони закінчать, - повідомив Михайло Богатир. - Найбільш проблемна ділянка - 1,9 км - потребує капітального ремонту, на який необхідно витратити 7 млн ​​грн».

Мешканці селища повідомили: дорогу розбивають вантажівки, що перевозять пісок з Безлюдівського кар'єру. Як зазначив перший заступник голови Харківської РДА Юрій Бондаренко, сьогодні офіційно зареєстровано 15 перевізників, які возять пісок з кар'єру. За його словами, на співпрацю щодо ремонту дороги, якою вони користуються, представники перевізників не погоджуються.

«Це - комплексне питання, і тому в понеділок проведемо з цього приводу нараду за участю голови селищної ради, Служби автомобільних доріг, фахівців департаментів ХОДА. Наскільки можу судити, максимальне проектне навантаження дороги становить 24 тонни, але там явно є перевантаження. Будемо обов'язково вирішувати питання з установки обмежувальних знаків і використання пересувного вагового комплексу», - заявив Євгеній Шахненко.

З проблемою поганої якості місцевих доріг до заступника керівника облдержадміністрації звернулися й мешканці селища Покотилівка Харківського району. Жінки розповіли, що деякі ділянки дороги по вулицях Фрунзе та Тімірязєва вимагають термінового ремонту. Крім того, мешканці Покотилівки звернули увагу на необхідність посилення лінії електропередачі, яка забезпечує їх будинки. На їх думку, в наступному опалювальному сезоні не всі мешканці будинків, в яких проживають заявниці, зможуть забезпечити індивідуальне газове опалення і будуть користуватися електронагрівачами, що перевантажить електромережу.

Як зазначив начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Олексій Белоцький, для того, щоб провести необхідні роботи, потрібно вже зараз займатися оформленням нових техумов на будинок.

«Питання доріг, а також підготовки до опалювального сезону в Харківському районі будуть розглядатися найближчим часом на відповідному засіданні штабу, тому зможемо обговорити ці проблеми в деталях з фахівцями», - повідомив Євгеній Шахненко.

Всі, хто прийшли на прийом до заступника голови ХОДА, в разі потреби, отримали консультації керівників профільних департаментів облдержадміністрації. Питання, які потребують детального вивчення, Євгеній Шахненко взяв під особистий контроль.