Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

66 пляжів області отримали дозволи на роботу

66 пляжів області отримали дозволи на роботу

Про підготовку місць масового відпочинку на водних об’єктах до літнього сезону говорили під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Захід відбувся під керівництвом заступника голови – керівника апарату ХОДА Вячеслава Аббакумова. Він відзначив, що від того, як оперативно та якісно будуть підготовлені місця відпочинку на водних об’єктах - у першу чергу, пляжі загального користування - залежить головне - безпека громадян.

Як підкреслив директор Департаменту цивільного захисту ХОДА Павло Пономаренко, згідно з минулорічними даними, жодного випадку загибелі людей на обладнаних пляжах регіону не було зареєстровано. При цьому у необладнаних місцях купання загинуло 62 людини.

Павло Пономаренко також зазначив, що цього року райдержадміністраціями, виконавчими комітетами міст обласного значення визначені та затверджені для відкриття 66 місць масового відпочинку громадян на водних об’єктах області.

«З них у дитячих оздоровчих таборах - 13 пляжів, на базах відпочинку - 21, пляжів загального користування – 32, - уточнив директор Департаменту цивільного захисту. - Станом на 30 травня вже проведено 42 обстеження дна акваторії пляжів».

Також, за даними Павла Пономаренка, для функціонування сезонних рятувальних постів планується підготовити 198 плавців-рятувальників. Для медичного забезпечення на пляжах загального користування планується організувати чергування 32 медичних працівників з числа персоналу фельдшерсько-акушерських пунктів, амбулаторій сімейної медицини, районних і міських лікарень.

Довідка. За інформацією Департаменту цивільного захисту ХОДА, щоб не допустити трагедій на водних об’єктах області, було організовано та проведено низку заходів. Зокрема, підготовлено «План організаційних і практичних заходів з попередження нещасних випадків з людьми на водних об’єктах області на 2016 рік». Департаментом також проведені відповідні семінари з фахівцями РДА, представниками профспілок тощо та розроблений методичний посібник «Підготовка місць масового відпочинку на водних об’єктах».

Більше фото