Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Корея зацікавлена в створенні технопарку на території Харківської області

Корея зацікавлена в створенні технопарку на території Харківської області

Про це повідомив 26 березня під час зустрічі з головою ХОДА Ігорем Райніним Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея в Україні Лі Янг-Гу.

Під час офіційної зустрічі з корейською делегацією Ігор Райнін презентував економічний потенціал Харківської області, зазначивши, що регіон є лідером в Україні й очолює рейтинг соціально-економічного розвитку, складений Кабінетом міністрів.

«Сильні моменти Харківської області - це міцна промисловість, розвинений агросектор. Ми активно працюємо над диверсифікацією ринків і імпортозаміщенням. За останні три-чотири роки промисловість Харківщини вперше демонструє зростання, поки невелике - 5%. Ми також бачимо подальший розвиток в області всіх сфер, що пов'язані з наукою та IT-сектором», - підкреслив голова ХОДА.

Він також запросив делегацію Республіки Корея взяти участь у міжнародному інвестиційному форумі, який відбудеться в Харківській області у вересні 2016 року.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея в Україні заявив, що обов'язково візьме участь у заході та, в свою чергу, запросив представників Харківської області на інвестиційний форум, який пройде в Кореї 14 червня.

«Між Кореєю та Україною є багато спільного - з точки зору безпеки, історії. У вас дуже міцні фундаментальні технології, а у нас - дуже розвинені прикладні технології. Якщо спільно використовувати наш потенціал, це забезпечить максимальний результат, - зазначив Лі Янг-Гу. - Нинішній президент Пак Кин Хе підкреслює гасло «креативна економіка». Це означає, що все вирішує людський ресурс, наука і технології. І я думаю, що в цьому Харківська область є для нас хорошим партнером».

Зокрема, посол Республіки Корея відзначив потенціал Харківської області в галузі науки й освіти, а також з точки зору географічного положення та розвиненості інфраструктури.

«У Харкові є хороша інфраструктура й клімат, щоб реалізувати проект технопарку. У вас хороша наука, технології та індустрія. Харків - це Мекка науки та технології не тільки для України, але й для Європи. Ми можемо реалізувати такий проект. Ми в цьому зацікавлені. У вас прекрасна база, якщо правильно її використовувати, то Харків стане містом майбутнього і центром майбутнього», - підкреслив Лі Янг-Гу.

Сторони домовилися детально обговорити можливість реалізації в регіоні проекту створення технопарку в ході подальших зустрічей.

Завершуючи офіційну зустріч з корейської делегацією, Ігор Райнін підкреслив, що керівництво Харківської області гарантує підтримку іноземним інвесторам, готовим розвивати економіку регіону.

Більше фото