Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Влітку на Харківщині планують оздоровити понад 200 тисяч дітей

Влітку на Харківщині планують оздоровити понад 200 тисяч дітей

Підготовку до літньої оздоровчої кампанії 2016 року обговорили 20 травня під час селекторної наради під керівництвом заступника голови ХОДА Михайла Черняка.

Відкриваючи засідання, він наголосив на тому, що проведення літньої кампанії на високому рівні - одне з пріоритетних завдань обласного керівництва.

«Принципова позиція Харківської облдержадміністрації залишається незмінною: ми маємо надати можливість літнього відпочинку та оздоровлення якомога більшій кількості дітей», - підкреслив Михайло Черняк.

Він звернув увагу керівників районів на необхідність оздоровити не менше половини від загальної кількості дітей та 100%-во охопити літнім відпочинком дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей учасників АТО.

«Це питання перебуває на постійному контролі голови ХОДА, і його виконання впливатиме на рейтинг районів», - зауважив заступник керівника області.

За інформацією, озвученою в ході засідання директором Департаменту у справах молоді та спорту Віталієм Кириленком, в цьому році оздоровленням та відпочинком планується охопити 204 тисячі 222 дітей, що складає 86% від загальної кількості дітей від 7 до 17 років.

Зокрема, планується оздоровити понад 85% від загальної кількості дітей пільгових категорій. Серед них: майже 3,5 тис. дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, 3,3 тис. дітей-інвалідів, 1350 дітей учасників АТО, 32 дитини, батьки яких загинули в АТО, майже 5 тис. дітей переселенців, 21 тис. дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей тощо.

На оздоровлення дітей планується спрямувати понад 222 млн грн, з них 41 млн 362 тис. - з обласного  бюджету (що на 16 млн грн більше, ніж у 2015 році). 23,5 млн грн планують виділити з бюджетів районів на міст обласного значення, ще 157 млн грн - залучені кошти.

Влітку на території Харківщини працюватимуть 29 стаціонарних дитячих таборів. Середня вартість путівки до табору складе 4188 грн, до закладу санаторного типу - 6528 грн.

Крім того, в районах області функціонуватиме 702 табори з денним перебуванням, 13 таборів праці та відпочинку і 2 наметових містечка.