Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині завершуються весняно-польові роботи

На Харківщині завершуються весняно-польові роботи

Про це 17 травня під час робочої наради повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександр Нездюр.

За даними керівника агропромислового комплексу Харківщини, в регіоні майже завершили посів ярих сільськогосподарських культур.

«Станом на 16 травня по всіх категоріях господарств області посів ярих зернових і зернобобових культур проведено на площі 485,1 тис. га, або 94% до прогнозу (515,4 тис. га). З них ранніх зернових і зернобобових культур посіяно 220,8 тис. га. Одними з перших завершили посів зернових культур господарства Богодухівського району», - зазначив Олександр Нездюр.

Близькі до завершення посіву зернових культур господарства Золочівського, Вовчанського, Сахновщинського, Лозівського, Красноградського і Чугуївського районів.

Також директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА підкреслив, що повністю виконаний план посіву цукрового буряка в 21 районі області. За його словами, цукрові буряки посіяно на площі 23,4 тис. га, що становить 100% до прогнозованої площі.

Крім того, господарства трьох районів області - Барвінківського, Богодухівського та Краснокутського - завершили посів соняшнику. Всього ж посіяно 345,3 тис. га, що становить 89% від запланованої площі (387,6 ​​тис. га).