Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайлу Черняку подякували за допомогу, надану ХОДА в лікуванні

Михайлу Черняку подякували за допомогу, надану ХОДА в лікуванні

11 квітня заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян.

Більшість порушених у ході прийому питань стосувалися сфер охорони здоров'я та соціального захисту. З проханням посприяти у виділенні коштів на лікування чоловіка до Михайла Черняка звернулася мешканка Дергачівського району. Вона розповіла, що її чоловік зараз знаходиться на лікуванні і потребує операції по імплантації тазостегнового суглоба. Як зазначила заступник директора Департаменту охорони здоров'я ХОДА Галина Сіроштан, вже в найближчі дні фахівець Харківської обласної клінічної лікарні обстежить пацієнта і визначить, які імплантати йому підійдуть.

Також до Михайла Черняка звернулася учасниця бойових дій в Афганістані, переселенка з Донецької області. Жінці потрібна операція із заміни колінного суглоба. За словами Михайла Черняка, після проходження комісії при Департаменті охорони здоров'я ХОДА їй буде видано направлення до Харківської обласної клінічної травматологічної лікарні для проведення необхідної операції.

Як уточнила Галина Сіроштан, операція буде проведена безкоштовно в рамках держпрограми Міністерства охорони здоров'я України щодо забезпечення виробами медичного призначення.

Ще одна переселенка з Донецька звернулася за допомогою у вирішенні питання про призначення їй пенсії. Жінка розповіла, що зараз проживає в Жовтневому районі Харкова з мамою-пенсіонеркою та 21-річним сином, інвалідом 1-ї групи.

«Мій син - інвалід дитинства і за законом я маю право вийти на пенсію з 50 років. Але оскільки я в 2014 році виїхала з території Донецької області, коли мені ще не було 50, я не змогла оформити пенсію. До того ж, зараз на руках у мене не всі необхідні для призначення документи», - поділилася проблемою донеччанка.

Заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Тетяна Піпченко пообіцяла вивчити її питання і допомогти в його вирішенні.

«Ми приймемо всі документи, які у вас є, порахуємо загальний стаж роботи і протягом трьох місяців приймемо необхідне рішення», - сказала Тетяна Піпченко.

Крім того, на прийом до Михайла Черняка прийшла мешканка Київського району міста Харків, яка раніше зверталася до заступника голови ХОДА за допомогою в лікуванні 23-річного сина.

«Я хочу висловити подяку вам особисто і фахівцям, які допомагали нам в лікуванні. Зараз ми проходимо курс лікування далі. Реабілітація важка, але, сподіваюся, найстрашніше вже позаду. Дякую, що допомогли нам у скрутну хвилину», - сказала жінка.

Рішення проблем, з якими звернулися громадяни, Михайло Черняк взяв під особистий контроль. В ході прийому жителі Харківської області, в разі потреби, могли отримати консультації керівників профільних департаментів ХОДА та фахівців обласного управління Пенсійного фонду.

Більше фото