Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На ремонт та модернізацію 19 дитячих таборів області спрямують майже 29 млн грн

На ремонт та модернізацію 19 дитячих таборів області спрямують майже 29 млн грн

Про стан підготовки до літньої дитячої оздоровчої кампанії 2016 року в Харківській області розповіли на прес-конференції 28 квітня.

Директор Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Віталій Кириленко нагадав: на останній сесії облради депутати затвердили Програму збереження та розвитку в Харківській області мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку на 2016-2020 роки.

«Орієнтовний обсяг фінансування цієї програми становить 89 млн грн на 5 років, у тому числі, з обласного бюджету – майже 47,8 млн грн. Цього року передбачено фінансування з обласного бюджету 19 закладів комунальної форми власності на суму 28 млн 972 тис. грн. Це кошти на проведення капітальних та поточних ремонтів, модернізацію та реконструкцію», - поінформував Віталій Кириленко.

Також він відзначив, що цього року на території області планується робота 736 дитячих таборів, у тому числі - 30 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, 690 таборів з денним перебуванням, 15 таборів праці та відпочинку та 2 наметових містечка.

При цьому, за даними начальника управління з молодіжної політики та організації оздоровлення дітей Лариси Козлової, середня вартість путівки для дитини (21 день оздоровлення) складе 4188 грн, оздоровлення на базі закладів санаторного типу в середньому буде коштувати 6528 грн.

«Табори відпочинку почнуть роботу в перших числах червня. На сьогоднішній день складаються графіки заїздів. Хочу відзначити, що зараз стали популярними двотижневі заїзди. Вони коштують дешевше, і батьки за домовленістю із закладом відпочинку можуть навіть купляти путівку у кредит», - розповіла Лариса Козлова.