Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року в літніх таборах відпочинуть більше 200 тисяч дітей Харківщини

Цього року в літніх таборах відпочинуть більше 200 тисяч дітей Харківщини

Про це повідомив 28 квітня під час прес-конференції директор Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Віталій Кириленко.

Він відзначив, що літнім оздоровленням планують охопити 86% від загальної чисельності дітей шкільного віку регіону. З обласного бюджету на закупівлю путівок для дітей пільгових категорій виділено більше 35 млн грн, що на 63% перевищує показник минулого року.

«Допомогу в оздоровленні та відпочинку отримають діти соціально незахищених категорій, яких на Харківщині більше, ніж 118 тисяч. Це діти-сироти, інваліди, діти учасників АТО та масових акцій громадянського протесту, тимчасово переміщених осіб, діти з неблагополучних та малозабезпечених сімей. Також за бюджетні кошти мають право оздоровитися діти, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, талановита та творчо обдарована молодь, діти працівників АПК та соціальної сфери села», - зауважив Віталій Кириленко.

Департаментом у справах молоді та спорту розпочато дві процедури відкритих конкурсних торгів на закупівлю 7350 путівок до санаторних установ та стаціонарних дитячих закладів оздоровлення Харківської області, узбережжя Чорного та Азовського морів, українських Карпат.

За словами начальника управління з молодіжної політики та організації оздоровлення дітей Лариси Козлової, майже половина батьків обирає відпочинок для дітей за межами області.

«Є певні процедури торгів, і, за нашими підрахунками, перші групи дітей відправляться до таборів відпочинку в різних куточках України в першій декаді червня», - зауважила Лариса Козлова.

Крім того, Віталій Кириленко відзначив, що вже зараз департамент має певні партнерські домовленості з керівництвом Південної залізниці щодо організації комфортного перевезення груп дітей.

«Керівництво Південної залізниці завжди йде нам назустріч. Враховуючи, що з Харкова на відпочинок відправиться чимала кількість учнів, вже зараз розробляються спеціальні графіки поїздів, також відповідно обладнуються дитячі вагони, в яких є навіть паски безпеки», - сказав Віталій Кириленко.

Довідка. За даними Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА, всього на оздоровлення та відпочинок дітей у 2016 році планується витратити 222 млн 81 тис. грн. За джерелами надходжень фінансування оздоровчої кампанії ця сума поділяється на:

- 41 млн 362 тис. грн - з обласного бюджету (більше 35 млн з них – на оздоровлення дітей-пільговиків);

- 23 млн 512 тис. грн - з бюджетів районів та міст обласного значення;

- 157 млн 207 тис. грн - залучені кошти.