Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХНУВС вшанували пам’ять героїв-чорнобильців

У ХНУВС вшанували пам’ять героїв-чорнобильців

В університеті відбулися урочисті заходи до 30-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС, а також змагання з пожежно-прикладних видів спорту.

В урочистостях взяли участь  представники керівництва та курсанти Харківського національного університету внутрішніх справ.

«Ми ніколи не забудемо подвиг тих, хто став на шляху ядерної загрози – пожежників, військовослужбовців, науковців, працівників медичної служби, будівельників, правоохоронців, - зазначив у своєму виступі ректор ХНУВС Валерій Сокуренко. - Серед тих, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії, були і ветерани нашого університету. Ми схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто спинив смертельну небезпеку, яка нависла над людством».

Після внесення прапора університету присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять героїв-правоохоронців, які загинули під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Усіх назвали поіменно, салютними пострілами віддали шану подвигу та поклали зелену гірлянду до пам’ятника ліквідаторам у Молодіжному парку.

З нагоди 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи працівники університету, які брали участь та постраждали внаслідок ліквідації аварії, отримали відзнаки МВС України, подяки від голови Харківської обласної ради, Харківського міського голови, почесні грамоти Української асоціації «Чорнобиль» ГУНП України в Харківській області, а також грошові винагороди від ХНУВС.

Після урочистої частини розпочались показові виступи курсантів Національного університету цивільного захисту України. Рятувальники ліквідували умовну пожежу на 3 поверсі гуртожитку та евакуювали «постраждалих». Після цього розпочалися змагання з пожежно-прикладних видів спорту, в яких взяли участь команди усіх факультетів університету. Курсанти, одягнені у спеціальні костюми,  повинні були розмотати два пожежні рукави та подати ними воду, а також загасити легкозаймисту рідину вогнегасниками. Переможці змагань отримали дипломи й кубки. Спеціальний приз – торт – вручили жіночій команді Центру післядипломної освіти ХНУВС.