Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В ХОДА нагородили кращих роботодавців Харківської області

В ХОДА нагородили кращих роботодавців Харківської області

Церемонія відбулася 26 квітня в ході семінару з питань охорони праці.

Заступник голови ХОДА Михайло Черняк, вітаючи учасників заходу, відзначив, що зустріч з керівниками та фахівцями з охорони праці на підприємствах, в установах та організаціях області відбувається напередодні Всесвітнього дня охорони праці.  

«28 квітня ми відзначатимемо Всесвітній день охорони праці. Хочу побажати роботодавцям та працівникам не втрачати надію та гідно виконувати свої обов’язки. Відзначу, що ми завжди раді допомогти й відзначити тих роботодавців, які, не зважаючи на обставини, на належному рівні підтримують свої підприємства, дають людям роботу. Сподіваюсь, що й у подальшому ми будемо надійними партнерами і працюватимемо на благо людей», - звернувся до присутніх Михайло Черняк.

За його інформацією, конкурс для відзначення кращих роботодавців області проводиться вперше після тривалої перерви. Відповідне рішення було прийнято минулого року на засіданні соціально-економічної тристоронньої ради при ХОДА.

За даними Департаменту соціального захисту населення ХОДА, на районному та міському рівні в конкурсі взяли участь понад 700 підприємств. За підсумками конкурсу обласного рівня визначили переможців у трьох номінаціях: «Кращий роботодавець року для осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню», «Кращий роботодавець року для осіб з інвалідністю» і «Кращий роботодавець року з організації безпечного ведення робіт».

Підприємства поділили за трьома категоріями. До першого ввійшли ті підприємства, на яких працюють до ста осіб, до другого - ті, де працівників більше ста, до третього – зі штатом, що перевищує тисячу осіб.

Начальник Головного управління Держпраці в Харківській області Олена Назаренко наголосила, що отримати відзнаку кращого роботодавця непросто.

«Підприємства повинні дотриматися низки умов. У першу чергу - це умова обов’язкового офіційного оформлення всіх працівників, дотримання мінімальних гарантій щодо оплати праці, своєчасна оплата праці. Кращі роботодавці займають активну позицію з працевлаштування осіб, які мають пільги та додаткові гарантії у працевлаштуванні, та дотримуються техніки охорони праці з організації безпечного ведення робіт», - відзначила Олена Назаренко.

Зі списком нагороджених можна ознайомитися тут.