Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Співробітники ХОДА взяли участь у природоохоронній акції

Співробітники ХОДА взяли участь у природоохоронній акції

23 квітня в рамках всеукраїнської акції «За чисте довкілля» в області пройшов День благоустрою.

За інформацією директора Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Андрія Тимчука, роботи з благоустрою територій населених пунктів, установ, парків, берегів водойм проводилися в кожному районі області.

«День благоустрою став наймасштабнішою акцією з наведення ладу та чистоти в регіоні. Прибиранням зайнялися як мешканці міст та сіл області, так і колективи установ та організацій», - відзначив Андрій Тимчук.

Активно долучилися до благоустрою території Харківської області державні службовці та посадові особи органів місцевого самоврядування. Співробітники апарату обласної державної адміністрації та обласної ради здійснили упорядкування території Меморіального комплексу пам’яті жертв голодомору, розташованого на території Дергачівського району. Під час суботника було прибрано понад 1,5 га території, вивезено близько 5 куб. м сміття, пофарбовано елементи конструкції меморіального комплексу тощо.

Підтримали акцію й фахівці департаментів ХОДА. Так, співробітники Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону провели суботник, прибираючи меморіал «Стежка Сковороди» на території Бабаївської селищної ради. Департамент ЖКХ та розвитку інфраструктури займався благоустроєм в селищі Мала Данилівка Дергачівського району, а Департамент охорони здоров’я наводив лад на території КЗОЗ «Харківський обласний центр профілактики і боротьби зі СНІДом».

Працівники Головного управління Держпраці в Харківській області під час суботника упорядкували частину Харківського зоопарку та сад ім. Тараса Шевченка. Також представники установи взяли участь у відповідних акціях на території міст Ізюм та Лозова.

Довідка. Відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 11 березня 2016 р. №75, в Харківській області традиційно навесні проводиться всеукраїнська акція з благоустрою «За чисте довкілля», під час якої території населених пунктів приводяться в належний санітарний стан. В рамках акції у третю суботу квітня проводиться головний її етап – День благоустрою. Цього року, врахувавши пропозиції громадських природоохоронних організацій, Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України вирішено провести День благоустрою 23 квітня.